SIMBOLURILE COMUNISTE

O „luptă” cinică

Autor: Mihai CONŢIU 

Interzicerea simbolurilor comuniştilor, se ştie, este o tîmpenie căreia partenerii din fosta AIE i-au făcut concesie la şantajul ramolitului politician Mihai Ghimpu. În numele păstrării integrităţii politice a unei guvernări pro-europene!

Europa democratică a asistat cu condescendenţă în faţa unei astfel de iniţiative populiste şi amatoriceşti. Vorbind despre atrocităţi la scară mondială, nimeni nu se gîndeşte să egaleze comunismul cu nazismul. Comunismul a supravieţuit nazismului şi din perspectivele motivaţionale ale Occidentului democrat. Deocamdată, nimeni nu poate demonstra superioritatea unuia faţă de celălalt sistem, Comunismul versus Capitalism. Actuala criză economică mondială îi bagă în ceaţă pe toţi teoreticienii.

Alta este lupta anticomunistă din RM, al cărei generic este purtat de nişte indivizi pe care-i caută moartea (politică) pe acasă! Aceştia, pe fondul aşa-zisei lupte anticomuniste, nu fac nimic altceva decît să-şi conserve o biografie de de tot nimicul şi să-şi bată joc de moldoveni într-un mod atît de neruşinat încît îţi vine să-i scuipi, să-i iei la palme şi să le tragi un picior coaie!

Împotriva cărui comunism, Paştele mamii lor, luptă zdrenţăroşi politici ca Mihai Ghimpu sau Ion Hadîrcă? Recunosc că mi-am ieşit din fire, dar am dreptul!

Comunismul de tip clasic, convenţional, instituţionalizat, aşa cum l-am cunoscut eu şi tăntălăii aceştia manipulatori, nu mai există de la sfîrşitul anului 1989. Alta este că de pe urma lui, prin anticomunism, trăiesc speriaţii de bombe de la Chişinău şi s-au îmbogăţit ca nişte curve de lux vorbitoare de 5 limbi străine! Comunismul şi securitatea acestui regim i-a făcut lideri pe mortăciunile politice ca Ion Iliescu sau Traian Băsescu, în România, sau pe alde Hadîrcă, familia Ghimpu, Dabija, Constantin Tănase, Pavlicenco etc., în RM.

Cutrele astea „anticomuniste” grohăie într-una împotriva simbolurilor comuniste. Foarte bine, nici mie nu-mi plac, dar nu-i treaba mea, căci nici mie nu-mi place să-mi înjure sau conteste juridic coroana regală în care cred! Fiecare cu fixul sau credinţa lui!

Problema este alta! De ce anume nişte lideri zdreliţi şi nişte terminaţi moral să vorbească „în numele poporului” şi să ceară interzicerea unor simboluri?

Nu liderii politici trebuie să facă asta, ci poporul! Da, vii cu o astfel de iniţiativă legislativă, dar numai atunci cînd întreaga suflare populară se revoltă împotriva acestor însemne, la dă foc şi le cere interzicerea la nivel naţional, în fiecare cătun, sat sau oraş!

Altminteri, cînd alde Ghimpu, Hadîrcă sau Pavlicenco vin cu astfel de interdicţii, asta înseamnă că n-au încredere în popor, că-l cred idiot, că poate fi uşor de manipulat şi că ei pot gîndi în locul aceluiaşi popor. În loc să le dea oamenilor soluţii de a nu emigra, cum să-şi găsească sau alcătuiască un loc de muncă, ei le servesc moldovenilor „idealul luptei împotriva simbolurilor comuniste”. Vedeţi cît suntem de ticăloşi? Că le permitem! Vă daţi seama cît de mult s-a îmbogăţit Ghimpu doar vînzîndu-vă astfel de tîmpenii neacceptate de întreaga Europă civilizată?

Nesimţiţii pretins anticomunişti de la Chişinău trăiesc aidoma unor bulibaşi  şi sultani pe spinarea „anticomunismului” datorită lui Vladimir Voronin, căruia ar trebui să-i pupe tălpile că există şi să-i sugă suzeta comunistă! Voronin i-a făcut să fie ceea ce sunt! Culmea este că Voronin este sincer în demersul său declarativ, adică îşi asumă, măcar la nivel teoretic, opţiunea ideologică, dar ăştia, sugători de ţîţă comunistă de cînd au belit pentru prima oară ochii în baştina lor sovietică, o fac pe anticomuniştii în pofida dispreţului faţă de ei a lumii civilizate. Interesant este modul în care se chinuiesc să păstreze aparenţele, în sensul că neamurile lor să nu ştie ori să bănuiască deloc cît de mult sunt dispreţuiţi de elitele politice şi culturale din Europa! Inclusiv din România!

Pasha Pchiebann 01.04.2013 - 20:24

Dacă ești gata să ajuți țara cu propuneri concrete, aderă la grupul nostru contra corupției! joshotsii.blogspot.com (joshotsii)