SERGHEI TARNOVSCHI A FOST SUSPENDAT PENTRU DOPAJ LA OLIMPIADA DE LA RIO

Federația Internațională de Canoe anunță despre suspendarea sportivului moldovean după testul pozitiv la doping, colectat pînă la participarea la probele olimpice.

Medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio Serghei Tarnovschi a fost suspendat pentru dopaj, transmite agenția de presă Associated Press.

Serghei Tarnovschi „nu mai este eligibil pentru participare la probe și se va alege cu o suspendare provizorie” în conformitate cu normele anti-doping, scrie The Daily Mail citînd un comentariu al Federației Internaționale de Canoe.

Statutul medaliei obținute de Serghei Tarnovschi va fi determinat în urma unei audieri organizate de Comitetul Internațional Olimpic care va avea loc „cît mai curînd posibil”. Declarația a fost făcută de secretarul general al Federației Internaționale de Canoe, Simon Toulson, potrivit aceleiași surse.

Simon Toulson nu a putut preciza data audierii, doar ca va avea loc „cît mai curînd posibil”.

Testul anti-doping a descoperit o „constatare atipică” și a fost preluat înainte de evenimente olimpice, a spus Toulson.

Toulson nu a discutat cu Tarnovschi, dar a declarat că Comitetul Național Olimpic al Republicii Moldova i-a adresat „o grămadă de întrebări” cu privire la acest caz.

Amintim că pe 16 august, canoistul Serghei Tarnovschi, în vîrstă de 19 ani, a ocupat locul 3 la proba Canoe sprint, simplu, pe distanța de 1000 de m. din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio și a luat medalia de bronz.

Sursa: agora.md