Sentinta primita de criminalul care-si ciopirtea victimele

Bruce McArthur, criminalul în serie care a terorizat comunitatea gay din Toronto, Canada, timp de aproape zece ani, a primit opt condamnări pe viață. Judecătorul care a anunțat sentința, John McMahon, l-a descris pe Bruce McArthur ca fiind “răul pur”, menționînd că acesta ar fi continuat să ucidă dacă nu ar fi fost prins de Poliție. Ucigașul în serie, în vîrstă de 67 de ani, și-a recunoscut responsabilitatea pentru uciderea a opt bărbați, între 2010 și 2017. Este vorba despre Andrew Kinsman, Selim Esen, Majeed Kayhan, Soroush Mahmudi, Dean Lisowick, Skandaraj (Skanda) Navaratnam, Abdulbasir Faizi și Kirushnakumar Kanagaratnam, scrie The Guardian. Judecătorul a decis că McArthur nu va mai putea ieși din închisoare pînă la vîrsta de 91 de ani.

“Deși Bruce McArthur și-a asumat responsabilitatea pentru faptele comise, nu a existat nici o dovadă că regretă ceea ce a făcut”, a spus judecătorul.

McArthur viza bărbați care locuiau în condiții sărace, în orașul Toronto, astfel că disparițiile acestora nu au atras atenția la început. Victimele erau din Orientul Mijlociu sau Asia. Criminalul își strangula victimele și apoi le dezmembra. În timpul procesului, au fost prezentate fotografii cu cadavre îmbrăcate în blănuri și cu pălării sau cu țigări în gură. Inițial, bărbatul a fost arestat, în Ianuarie 2018, sub acuzația că a omorît șase bărbați și le-a îngropat rămășițele în ghivece de flori la domiciliul unui client unde depozita unelte pentru afacerea sa peisagistică. Rămășițele altor două victime au fost găsite mai tîrziu într-o rîpă în spatele casei.