SCRUTINUL PREZIDENTIAL DIN SUA ARE UN LIDER: PUTIN

Alegerile prezidenţiale din SUA s-au dovedit a fi fără precedent. Pentru că la ele participă în modul cel mai activ Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Bineînţeles, nu este vorba despre participarea directă. Pur şi simplu, atît pentru candidaţii din partea Partidului Republican, cît şi pentru cei din partea democraţilor, tema principală este atitudinea faţă de politica lui Putin.

Administraţia lui Obama, împreună cu democraţii, încearcă să-l denigreze pe Putin, iar candidatul republican Donald Trump – dimpotrivă, îl prezintă într-o lumină favorabilă. Ca rezultat, persoana cea mai discutată în scrutinul prezidenţial american a devenit preşedintele rus.

Liderul cursei electorale, Trump, consideră că politica promovată de administraţia Obama faţă de Rusia e greşită. Potrivit lui, atitudinea faţă de Federaţia Rusă nu trebuie să fie una agresivă pînă la disperare. Dimpotrivă, cu Moscova trebuie de colaborat, atît în Europa, cît şi în Orientul Apropiat. Mai mult ca atît, Donald Trump consideră că Washington-ul, împreună cu Kremlinul, trebuie să decidă asupra problemelor ce ţin de securitatea globală. ”Nu Rusia, ci China este adversar şi cauzează probleme Americii, deci, nu are sens să lupţi cu ruşii, deoarece ei nu ameninţă interesele noastre”, a mai spus Trump.

Liderul republicanilor consideră că reglementarea relaţiilor cu Rusia corespunde intereselor SUA, şi în cazul în care cîştigă cursa electorală va găsi limbaj comun cu Putin, pe care-l respectă deosebit de mult. La democraţi tabloul este exact invers. Campania anti-rusă şi anti-Putin i-a adus pînă la paranoia.

Popularitatea înaltă a lui Putin, condiţionată de eficienţa acţiunilor Federaţiei Ruse în Siria a influenţat pozitiv şi ratingul lui Trump. Deoarece, potrivit regulilor de joc din scrutinul american,

PR-ul negru nu se foloseşte în privinţa candidaţilor, ca soluţie a fost ales Putin. Astfel, Trump deseori se identifică cu liderul de la Kremlin, iar democraţii vor să-l ponegrească. Cu voie său fără voie, Putin a devenit personajul principal în alegerile prezidenţiale din SUA.

După inosmi.ru