Rusia: Sistemul antiracheta al SUA declanseaza o noua cursa a inarmarii

Patrulele americane în Marea Neagră, o sursă de îngrijorare

Ministerul Apărării al Rusiei a transmis, Marți, că implementarea la nivel global a sistemului antirachetă al SUA constituie o amenințare la adresa securității mondiale, care, în opinia sa, a fost conceput pentru a descuraja Rusia și China și provoacă o nouă cursă a înarmării, relatează Reuters.

Implementarea sistemului antirachetă american la nivel global distruge sistemul de securitate internațională: SUA vor să obțină un avantaj prin descurajarea Rusiei și Chinei, a declarat generalul Viktor Poznihir, de la Statului Major al armatei ruse, la o conferință dedicată dezarmării ce are loc la Geneva, potrivit RIA Novosti.

Activarea elementelor antirachetă în Alaska, România și Polonia mărește capacitatea acestora de a intercepta rachete rusești, a mai spus generalul rus citat de RIA Novosti, potrivit publicației Vzgliad. Totodată, Statul Major al armatei ruse a avertizat că patrulele americane în Marea Neagră reprezintă o amenințare potențială la adresa securității Federației Ruse, deoarece nu este clar ce fel de rachete au acestea la bord. (AGERPRES)

Nistor Grigore 28.03.2017 - 13:46

R .Moldova n-are a se teme, are pe teritoriul sau armata a 14-a rusa, deci este neutra asa cum doreste in imensa sa imbecilitate tov. preș. Игорь Додон, rusul ...... de la Kremlin.