Riky Ardezianu, locatar al Penitenciarului nr. 13 sau e o gluma?

Procurorul Carolina Lupașcu (Procuratura Municipală) a comunicat pentru Deschide.md că reţinerea interpretului Riky Ardezianu avut loc pe data de 15 Iulie, iar pe data de 25 Iulie Curtea de Apel a decis plasarea lui în arest preventiv la Penitenciarul nr.13. Dosarul este intentat în baza art. 220 aliniat 2 (proxenetism) şi a fost inițiat în baza plîngerilor depuse de către două tinere cărora Ardezianu le-ar fi cerut să ofere servicii sexuale unor terţe persoane.

Contactat de reporterii Deschide.MD, șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc  confirmat informația.

Tinerele care l-au denunțat pe interpret au 24 și respectiv 26 de ani și s-au cunoscut cu el într-un loc din Chișinău. 

În acest caz, ţinînd seamă de notorietatea interpretului, ne reţine atenţia modul în care cazul lui a fost ferit de ochii opiniei publice, dar şi cîteva nedumeriri de ordin judiciar procedural. Aflăm că Ardezianu a fost reţinut pe 15 Iulie, iar mai apoi că pe 25 Iulie Curtea de Apel a dispus încarcerarea lui la Penitenciarul nr. 13. Asta înseamnă, nu-i aşa?, că în acest răstimp el a fost judecat la o Judecătorie, fără să ştim care este, care ar fi dispus arestul lui la domiciliu, iar Curtea de Apel i-a judecat cazul în recurs într-un regim de urgenţă uimitor. În doar 10 zile să fi trecut prin două instanţe?

Am fi tentaţi să credem că este vreo glumă sau o farsă teribilă pusă la cale de către Ardezianu dacă nu ar exista, potrivit Deschide.md. declaraţiile procurorului şi şefului adjunct al IGP.