REÎNCARNARE. O LEGĂTURĂ INCREDIBILĂ: cea dintre semnele din NAŞTERE şi moartea dintr-o viaţă anterioară

Reîncarnare. Reîncarnarea este un concept religios sau filosofic prin care se presupune că sufletul, după moartea biologică a trupului, începe o nouă viaţă într-un alt corp, care poate fi uman, animal sau spiritual, în funcţie de acţiunile din viaţa anterioară.

Reincarnare. Acest concept nu a putut fi demonstrat ştiinţific pînă în clipa în care dr. Ian Pretyman Stevenson, un psihiatru de origine americană, a efectuat un studiu amplu cu privire la legătura dintre reîncarnare şi leziunile fizice de la naştere. Studiul a fost efectuat pe 210 copii care pretindeau că îşi aduc aminte de viaţa anterioară. Legătura stranie dintre moartea violentă din vieţile anterioare şi leziunile fizice sau chiar emoţionale din noua viaţă a fost sesizată cu succes de Stevenson.

Precum o concluzie preliminară referitoare la studiul său, Stevenson scria că “aproape nu se ştie nimic despre motivul pentru care apar anumite semne sau leziuni congenitale la naştere“. Peste 35% dintre copiii pe care i-a studiat psihiatrul american prezentau semne bizare sau leziuni congenitale încă de la naştere. Interesant este faptul că aceste semne păreau să aibă o legătură directă cu ceea ce povesteau subiecţii despre vieţile lor anterioare.

Aceste semne de naştere se prezentau, în cele mai multe dintre cazuri, precum o rană vindecată sau o urmă a unei morţi violente. Cu toate acestea, copiii povesteau cum au murit în viaţa anterioară şi astfel Stevenson a putut realiza legătura între semnul de la naştere şi modul în care s-a produs moartea respectivului într-o viaţă anterioară.

Pentru a-şi face teoria plauzibilă şi sustenabilă, Stevenson a dat mai multe exemple. Un băiat s-a născut fără degete la mîna dreaptă. Copilul şi-a amintit că în viaţa sa anterioară lucra într-o fabrică de furaje şi o maşină i-a tocat pur şi simplu mîna dreaptă. Un alt caz fascinant îl prezintă un băiat din Turcia, care s-a născut cu o malformaţie la urechea dreaptă. Copilul i-a povestit psihiatrului că într-o viaţă anterioară a murit împuşcat în cap, chiar pe partea dreaptă.

Straniu sau nu, respectiva persoană se reîncarnase în trupului lui Maha Ram, care prezenta mai multe urme de gloanţe chiar în piept.

Acestea sînt doar cîteva exemple pe care le-a oferit Stevenson cu privire la cercetarea sa. Legătura dintre o viaţă anterioară şi una prezentă este certă, mai mult de atît semnele de la naştere prezintă întotdeauna deznodămîntul vieţii anterioare şi astfel reîncarnarea devine parte din ciclul vieţii.

Andreea MIHAI