REALITATEA VIRTUALA CREEAZA CONDITII FAVORABILE PENTRU SEXUALITATEA DIGITALA

Sex-roboţii devin tot mai populari, însă comunicarea cu partenerii intimi virtuali abordează anumite probleme de ordin etic şi psihologic, scrie ziarul elveţian Le Temps.

Potrivit unui studiu, publicat în Journal of Sexual Relationships Therapy şi preluat de Daily Telegraph, în perspectivă se conturează o nouă orientare sexuală – „sexualitatea digitală”. Ea se referă la persoanele care dau preferinţă sexualităţii virtuale celei reale. Şi asemenea tendinţă este favorabilă dezvoltării de noi tehnologii.

Sex-roboţii de dimensiunea corpului uman tot mai mult apar pe ecrane şi sînt prezenţi în astfel de seriale TV de succes cum ar fi Westworld şi Humans.

Păpuşile-robot pentru plăceri sexuale, care au atins un nivel fulminant de realitate, pot fi procurate la cîţiva producători specializaţi. Ele pot să se mişte, sînt simple în administrare datorită mai multor senzori instalaţi în diferite locuri ale corpului şi reacţionează la atingere. Unele modele sînt programate pentru 50 de diverse poziţii, iar feţele lor sînt în stare să-şi schimbe expresia. Totodată, ele pot fi dotate cu individualitate, precum şi să întreţină o discuţie, graţie identificării de voce şi intelectului artificial.

Raportul, publicat în iulie de către „Fondul robototehnicii responsabile” a inspirat dezbateri publice cu privire la venirea sex-roboţilor în societatea noastră, deoarece influenţa pe care ei sînt în stare s-o aibă asupra oamenilor vulnerabili trezeşte îngrijorare. La fel ca şi izolarea socială, care riscă să-i atingă pe toţi cei care practică asemenea contacte. Potrivit părerii mai multor experţi, promovarea tehnologiilor va încuraja mai multe persoane să experimenteze cu propria sexualitate în realitatea virtuală sau cu parteneri-roboţi. Acest subiect, chair dacă încă ţine de anumite momente pudice, totuşi merită să fie examinat la modul cel mai serios.

După „Le Temps”