REACTIA PRESEDINTELUI RUS LA ATACUL SUA ASUPRA SIRIEI

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a avut o primă reacție la atacul cu rachete din această dimineață asupra Siriei efectuat de forțele aliate ale SUA, Marii Britanii și Franței.

Escaladarea situației din Siria va avea un efect negativ asupra întregului sistem de relații internaționale, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

”Escaladarea situației din Siria va avea un efect devastator asupra întregului sistem de relații internaționale”, a declarat Putin într-o adresare specială după atacul cu rachete din această dimineață asupra Siriei, efectuat de forțele aliate ale SUA, Marii Britanii și Franței.

Potrivit liderului de la Kremlin, ”istoria le va așeza pe toate la locul lor”.

”Istoria deja a demonstrat responsabilitatea Washingtonului pentru masacrul sîngeros din Iugoslavia, Irak, Libia”, a declarat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a mai declarat că Rusia va cere o întrunire de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre acţiunile agresive ale SUA şi aliaţilor săi. El a adăugat că Rusia „condamnă ferm atacul asupra Siriei, acolo unde soldaţii ruşi ajută guvernul legitim în lupta sa cu terorismul”.

SUA și aliații săi NATO: Marea Britanie și Franța, au atacat în această dimineață Siria. Primele rachete NATO în Siria au fost lansate la ora 4.00 dimineața, ora Republicii Moldova.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că armata SUA, Marii Britanii și Franței a lansat, în această dimineață, mai mult de 100 de rachete de croazieră și rachete ”aer-sol” pe teritoriul Siriei. Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul NATO a fost efectuat asupra infrastructurii militare și civile de pe teritoriul Siriei.

Sursa: sputnik.md