RAZBOIUL SFIRSITULUI LUMII

Scenariul şi regia: Viorel Cibotaru. Decorurile: PLDM şi Facebook

„Sfîrşitul lumii este aproape, un război planetar este în plină desfăşurare, sutele de milioane de cadavre ale oamenilor intră în putrefacţie pe toate continentele neputincioase să le ofere cimitire, cîinii Pămîntului latră la Luna intrată definitiv în eclipsă totală, Soarele a topit toţi gheţarii şi continentele sînt în pericol de a fi înghiţite de ape, dar PLDM are soluţii”, pare să spună apocalipticul expert Viorel Cibotaru, preşedinte de un an al liberal-democraţilor de după Era Filat.

„Lumea în jurul nostru se pregăteşte de un mare război. Despre lucrul acesta se vorbeşte de acum deschis şi pronunţat. Rusia se înarmează, Siria e în flăcări, au reînceput luptele în Donbas, NATO îşi consolidează flancul Estic, inclusiv capabilităţile sale în România”, a scris profetic Viorel Cibotaru, fireşte că pe Facebook.

Ca om cu o vastă experienţă de jurnalist, comentator politic politizat, de fost ministru al Apărării preţ de aproape o jumătate de an şi de preşedinte ursuz al PLDM, Cibotaru a emis din puţul gîndirii sale strategico-militare nişte soluţii genial de stupide şi inaccesibile muritorilor de rînd dintre rîndurile viţei-de-vie.

În contextul strategic naţional al iminentului război al sfîrşitului lumii, ca prim punct, sclipitorul preşedinte al PLDM ştie sigur că este impetuos necesar ca RM „să ceară insistent şi încontinuu retragerea trupelor ocupante ruseşti de pe teritoriul nostru şi desfiinţarea formaţiunilor militare din stînga Nistrului”.

O dată retrase forţele ruseşti din Transnistria, chiar dacă moldovenilor nu le mai rămîne decît să se bată ei între ei (ca la Ruginoasa de pe lîngă Iaşi) în lipsa altui stat agresor, genialul strateg militar Cibotaru decide că trebuie „consolidată capacitatea de apărare a RM (armată modernă, robustă, dar operaţională şi interoperabilă, profesionistă). Asta înseamnă, deci, că moldovenii au nevoie de trupe de elită de tipul celor americane, de achiziţionarea de scuturi nucleare antirachetă şi chiar poate achiziţionare unor focoase nucleare luate în credit de la prietenii RM din Coreea de Nord. A uitat de neutralitatea recunoscută internaţional, opţiune pe care el i-o sugera lui Mark Tkaciuk încă pe timpurile guvernării Voronin.

Dînd dovadă de un statalism surprinzător şi de un adept al neutralităţii ţării, inegalabilul geo-strateg Cibotaru ştie că următorul pas de după creşterea capacităţii militare a ţării este „aplicarea şi folosirea cu cap (nu şi picioare sau mîini!) a principiului neutralităţii active şi angajate în efortul colectiv de asigurare a păcii şi securităţii internaţionale (model: Suedia, Finlanda, Austria)”. În acest concept militaro-strategico-politic, înarmată fiind pînă în dinţi şi măsele, RM trebuie să fie atît de activă în neutralitatea sa încît să tremure de frică toţi vecinii, prietenii şi neprietenii externi ai ţărişoarei lui Ştefan cel Mare. Cînd a pomenit modelele Suedia, Finlanda şi Austria, nu ştim dacă are în vedere şi egalarea prosperităţii din RM cu cea din ţările amintite, dar este imposibil ca Cibotaru, ca veritabil urmaş militar al lui Ştefan cel Mare, să nu aibă în minte un plan pe care deocamdată nu consideră că merităm să ni-l spună. O să ne ascundem prin butoaie ca Diogene şi o să tragem cu cepurile în inamic…

Fiind conştient pe deplin de rolul militar pe care îl va avea RM în devastatorul război mondial care trebuie să se oprească la graniţele ţării, inegalabilul strateg militar Cibotaru vrea ca puternica lui ţară „să fie un factor stabilizator pentru securitatea naţională şi apărarea vecinilor România şi Ucraina. Cuvintele cheie: cooperare, sisteme comune, divizarea responsabilităţilor.” Acum, Ucraina, România şi NATO pot fi liniştite atîta timp cît puternica armată a RM va avea capacitatea să apere aceste două ţări în faţa oricăror agresori, fie ei şi din Statul Islamic sau Costa Rica. Desigur, comandant suprem va el, Viorel Cibotaru, de la pupitrul aflat într-u birou închiriat în sediul PLDM-ului.

Neistovitul gînditor globalist Cibotaru nu uită nici de NATO şi UE, care au nevoie de RM ca Mihai Ghimpu de clismele bisăptămînale, căci iată ce notează profetic: Să utilizăm la maximum beneficiile parteneriatului cu NATO: Programele PpP, IPAP, PARP, iar mai nou – DCBI (iniţiativa de consolidare a capacităţilor de apărare) şi cu UE – Politica de Securitate şi Apărare Comună.” Ca un diplomat de excepţie cum este, atunci cînd vorbeşte despre beneficiile parteneriatului cu NATO şi despre consolidarea capacităţilor de apărare) şi cu UE, el le menajează posibilele orgolii ale acestor structuri, dar care ele, în realitate, trebuie să subînţeleagă faptul că vor avea o RM drept cel mai puternic şi necesar scut de securitate împotriva oricărui invadator, fie el şi extraterestru.

În concluziile genialelor lui planuri, Cibotaru vrea ca „RM să expună toate acestea şi să le adopte în strategiile de securitate şi apărare naţională, ca toată lumea de la noi şi din afară să cunoască ce vrem şi cine sîntem.” Prin această precizare, Cibotaru vrea ca întreaga omenire să ia cunoştinţă de transparenţa politico-militară a RM, pentru ca Rusia, UE, SUA şi Congo să ştie cu cine au de-a face şi să nu cumva să îndrăznească să nutrească vreun gînd rău la adresa moldovenilor şi a celor pe care Cibotaru şi-a propus să-i apere cu preţul produselor viticole din întreaga Ţară a Moldovei de după Ştefan cel Mare şi de după el!

Care Hanibal, care Napoleon, Cezar sau alţi pigmei de comandanţi de oşti intraţi cu de-a sila într-o aşa-zisă istorie glorioasă??? Rusia, UE, SUA şi Panama, atenţie la marele comandant universal de oşti Viorel Cibotaru, căci nu ştiţi ce-i în stare să mai clocească! Vai de voi!

Mihai CONŢIU