Ratonii, pe cale sa cucereasca cel mai mare oras din Canada

Ratonii au pus stăpînire pe o bună parte din orașul Toronto și amenință să se extindă. În consecință, primarul le-a declarat război și se pregătește de o contraofensivă. În ultimele luni apar în tot mai multe locuri din Toronto, cel mai mare oraș din Canada. Fură gogoșile oamenilor, merg cu metroul, se duc la meciuri de baseball sau se strecoară chiar și în bănci. ”Ratonii sunt exact ca oamenii. Unii sunt mai calmi, alții, mai curioși. Mai sunt și cei nesimțiți”, îi descrie Derick McChesney, expert în animale sălbatice. Drept urmare, primarul le-a declarat război și a promis că îi va învinge. Are însă o mare problemă: oamenii îi consideră mai degrabă simpatici, decît o amenințare.

”Nu a fost foarte politicos, dar nici agresiv. Voia doar să mănînce ceva. A căscat, s-a scărpinat pe burtă și a plecat liniștit pe fereastră”, povestește o femeie care s-a trezit cu un raton în bucătărie.

De asemenea, multe firme și-au făcut sigla folosindu-se de imagini cu ratoni, prezentați fie drept bandiți, fie eroi. ”Îi iubesc! Sunt creaturi grozave. Au intrat cu forța la noi în oraș, dar noi i-am acceptat”, adaugă un locuitor din Toronto. Aceste lucruri nu îl descurajează pe primarul John Tory. ”Suntem pregătiți, ne-am înarmat. Suntem motivați să le arătăm ratonilor că nu ne pot înfrînge”, a declarat John Tory. (Sursa: The Guardian)