PSRM a cerut demisia ministrului de Externe si a parasit sedinta Parlamentului

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM) a decis să inițieze moțiune simplă pentru demiterea ministrului de Externe, Andrei Galbur, însă propunerea nu a fost susținută în Parlamen

După cum comunică TRIBUNA.md, drept consecință, PSRM a părăsit ședința Parlamentului. Deputatul socialist Vlad Bătrîncea a spus că demisia ministrului este cerută, avînd în vedere decizia de zilele trecute, ca urmare a expulzării a 5 diplomați ruși de pe teritoriul Republicii Moldova.

„Considerăm că ceea ce a avut loc pe 29 Mai curent a fost și este o provocare gravă geopolitică, prin care se bate direct în Președintele ales de tot poporul, se bate în relațiile seculare și strategice cu Federație Rusă. Știți foarte bine că sunt foarte mulți moldoveni care muncesc în Federația Rusă, au fost multe întîlniri și discuții, au fost înregistrate progrese în privința exportului, în diferendul transnistrean, iar acum se lovește puternic în toate realizările”, a explicat socialistul.

Totodată, el a spus că RM nu are ambiții geopolitice, ci se dorește o politică echilibrată, să fie prietenă cu toate statele. Socialistul a subliniat că PSRM susține poziția Președintelui RM în acest caz și că decizia privind expulzarea diplomaților trebuie sancționată politic. „Trebuie să depășim cu înțelepciune situația creată”, a conchis socialistul.