PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL REPUBLICII TURCIA

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, domnul Gürol Sökmensüer.

În cursul discuției, oficialii au constatat cu satisfacție dinamica ascendentă a dialogului politic moldo-turc și nivelul avansat al relațiilor bilaterale, în cele mai diverse domenii.

Interlocutorii au fost unanimi în opinia că vizita oficială în Turcia a Președintelui Republicii Moldova din perioada 29-30 decembrie curent, a fost cu succes. Şeful statului a amintit că în cadrul acesteia s-a reușit desfășurarea primei ședințe a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt și semnarea a patru Acorduri bilaterale importante.

Preşedintele ţării a exprimat mulțumiri Republicii Turcia pentru asistența financiară şi tehnică acordată Republicii Moldova prin intermediul Agenţiei Turce pentru Cooperare şi Coordonare (TIKA). Igor Dodon a menționat că recent, în cadrul unei întrevederi cu doamna Selda Özdenoğlu, coordonatorul Agenției în Moldova, au convenit asupra realizării în comun a mai multor proiecte investiționale pe întreg teritoriu al țării.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova