“PRESEDINTELE RASPUNDE”

Igor Dodon, către Maia Sandu și Andrei Năstase: Poate le spuneți oamenilor ce vreți să faceți, dar nu pe cine să dați jos

Președintele Igor Dodon a reiterat că acum nu este momentul pentru a decide dacă va candida sau nu la alegerile prezidențiale, așa cum o fac oponenții săi politici Maia Sandu și Andrei Năstase. Șeful statului a anunțat că, spre deosebire de cei doi care au sarcina de a candida împotriva cuiva, el are obligația de a ajuta oamenii.

”Nu am luat decizia, pentru că acum nu este momentul. Avem o mulțime de probleme pe care trebuie să le rezolvăm. Trebuie să încep campania electorală cum o face Năstase și Maia Sandu? Se întrec între ei cine și pe cine va susține în turul doi. La voi sarcina este să-l dați jos pe Dodon. La mine e sarcina să ajut oamenii. Vedeți diferența?”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”.

Șeful statului i-a chemat pe cei doi oponenți să spună concret oamenilor ce vor să facă pentru cetățeni, dar nu împotriva cui vor candida.

”Voi toată viața ați mers ca să dați pe cineva jos: ba pe unul, ba pe altul, ba pe Voronin, ba pe Dodon. Poate le spuneți oamenilor ce vreți să faceți, dar nu pe cine să dați jos”, a mai spus președintele.

 

Șeful statului a îndemnat-o pe Maia Sandu să nu repete greșeala și să nu se grăbească să afirme că nu se va mai așeza la masa de discuții cu PSRM

Președintele Igor Dodon susține că declarațiile și acțiunile din ultima perioadă a Maiei Sandu induc la mari semne de întrebare cu referire la principialitatea liderului PAS. Șeful statului a îndemnat-o pe Sandu să nu se grăbească să afirme că nu se va mai așeza la masa de discuții cu PSRM, deoarece va fi dificil să explice electoratului său o schimbare de macaz. Președintele i-a amintit liderului PAS că a mai făcut declarații similare înainte de 8 iunie 2019.

”Vă amintiți, nu a vrut să dea mîna cu mine. Peste o lună a dat mîna, s-a pus în genunchi în fața drapelului. Foarte principială! Acum spune că e gata să facă coaliție cu Candu-Plaha-Șor. Mult stimată doamnă Maia Sandu niciodată nu spune niciodată. Și dacă într-adevăr vrei să scapi țara printr-un Parlament curat, PSRM va fi prezent”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”.

Șeful statului a reiterat că PSRM este gata oricînd să se așeze la masa de discuții cu partidele clasice din Parlament.

”PSRM este un partid cu o ideologie clasică. Nu de aceștia care umblă ici-colo, cu Șor, cu Candu, cumpără deputați. Este un partid care are susținerea populației. Noi sîntem gata să discutăm cu partidele clasice din Parlament. De aceea, nu aruncați astfel de declarații că niciodată nu ne așezăm cu ei la discuții. Lucrurile se mai schimbă și cînd veți ajunge în situația că trebuie să creăm o coaliție sau trebuie să votăm împreună dizolvarea Parlamentului sau alte proiecte, cum veți explica electoratului”, a spus președintele.

 

Igor Dodon: Liderii opoziției ”ar leșina” dacă ar intra acum în contact direct cu cetățenii simpli. Ei sînt "politicieni de Facebook"

Președintele Igor Dodon spune că diferența dintre el și oponenții săi politici este că el nu se teme să discute direct cu oamenii simpli. Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, că liderii opoziției ”ar leșina” dacă ar intra acum în contact direct cu cetățenii simpli, preferînd poziția de ”politician pe Facebook”.

”Oamenii au încredere în politicienii care sînt alături de ei. Eu nu mă tem să merg să discut cu un om simplu. Să merg la un veteran sau să merg în spital. Oponenții politici, Maia Sandu, chiar cînd face conferință de presă și nu e nimeni în sală își pune masca. Se teme de microfon că se va molipsi? Nu e vorba că trebuie sau nu mască, ei se tem de oameni. Cred că dacă vor merge în spitale, cum am mers eu săptămîna aceasta, și vor da mîna, diplome la o sută de medici, cred că ar leșina pe drum”, a spus Igor Dodon.

Președintele susține că oamenii vor să aibă la conducere politicieni care-i înțeleg.

”Avem diferiți politicieni, unul în Israel care spune cît de bine va face pentru Moldova, altul aici. Oamenii vor să vadă conducătorul lor că are copii care merg la grădiniță, la școală în Moldova și în fiecare zi, ca și ei, se ciocnesc cu aceleași probleme, nu politicieni pe Facebook”, a declarat șeful statului.

Președintele declară că niciodată nu și-a creat ”condiții de seră”, atunci cînd merge să discute cu poporul.

”În orice sală aș intra, chiar acolo unde colectivul mă critică dur, nu mă tem să intru, niciodată nu mi-am făcut condiții de seră ca să nu vină cei care critică sau care pun întrebări incomode. După două-patru ore de discuții, atmosfera în sală se schimbă în proporție de 70-80 la sută”, a declarat Igor Dodon.

 

Igor Dodon: Un om dintr-un sat din nordul țării mi-a spus un lucru interesant despre opoziția noastră - cîinele care latră mult nu muș

Președintele țării, Igor Dodon, afirmă că opoziția parlamentară vorbește mult și nu face nimic. Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii săptămînale ”Președintele răspunde”, că opoziția, deși vorbește despre demiterea Guvernului, nu va înainta moțiunea de cenzură, deoarece îi este frică să își asume responsabilitatea în această perioadă dificilă pentru țară cînd se confruntă cu o pandemie, criză economică și secetă.

”Dacă nu vă place acest Guvern, înregistrați moțiunea de cenzură și depuneți-o la următoarea ședință a Parlamentului. Invitați premierul în Parlament să vă răspundă la întrebări. De ce nu o faceți? Pentru că sînteți slabi și nu știți ce vreți de la viață.

Dacă sînteți opoziție și spuneți că Guvernul nu face treabă, dați-l jos. De ce vă jucați în ”pesociniță” în Parlamentul Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Președintele mai spune că despre incompetența opoziției vorbesc și oamenii. Acest lucru l-a înțeles în cadrul vizitelor în teritoriu.

”Un om dintr-un sat din nordul țării mi-a spus săptămîna aceasta: domnul președinte, de ce face opoziția aceasta atîta gălăgie. Și mi-a spus un lucru interesant despre opoziția noastră - cîinele care latră mult nu mușcă”.

 

Igor Dodon face glume pe seama liderului PDDA: Песчаный карьер - я, ликероводочный завод - я. Acesta este Năstase

Președintele Igor Dodon susține că Andrei Năstase se comportă ca personajul din filmul lui Leonid Gaidai ”Operația „Δ și celelalte aventuri ale lui Șurik”, care vrea să fie înaintat în toate funcțiile.

”Năstase umblă peste tot. Ține-ți minte filmul rusesc: Песчаный карьер - я, ликероводочный завод - я. Acesta este Năstase. Prim-ministru - eu, ministru de Interne - eu. Primar - eu. Președinte - tot eu”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”.

În opinia șefului statului, această situație deja devine ridicolă pentru oponenții politici și opoziția de dreapta.

Sursa: a-tv.md