PRESEDINTELE R. MOLDOVA SI-A EXPUS POZITIA CATEGORICA IMPOTRIVA ACTIUNILOR COMUNITATII LGBT

Astăzi, Președintele țării, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, E.S. James D. Pettit, în cadrul căreia și-a expus poziția categorică împotriva desfășurării marșurilor comunității LGBT.

Igor Dodon a adus la cunoștința Ambasadorului că aceasta nu este doar poziția sa personală dar și a majorității covîrșitoare a cetățenilor Republicii Moldova.

Totodată, șeful statului a menționat foarte clar că astfel de acțiuni contravin flagrant valorilor noastre tradiționale, religiei ortodoxe și moralității. ”Ele nu pot, și nu vor fi acceptate de mine personal, dar și de întreaga societate”, a declarat Igor Dodon.

În context, Președintele țării a menționat că a dispus organizarea amplelor manifestări de susținere și promovare a valorilor familiei tradiționale, care vor începe duminică, ora 11.00 în Piața Marii Adunări Naționale.

Totodată, în cadrul discuției, interlocutorii au abordat subiecte ce țin de modificările Codului Electoral, reforma Guvernului, referendumul cu privire la demisia primarului general, dar și progresul în reglementarea diferendului transnistrean.

Serviciul de Presă al Președinției R. Moldova