PRESEDINTELE R. MOLDOVA, IGOR DODON, A AVUT O INTREVEDERE CU PRIM-MINISTRUL ARMENIEI, NIKOL PASINYAN

În cadrul ședinței Consiliului Economic Eurasiatic Suprem, Igor Dodon a făcut cunoștință cu noul prim-ministru al Republicii Armenia, Nikol Pașinyan.

În cursul dialogului, șeful statului a menționat dezvoltarea dinamică a relațiilor bilaterale. Totodată, părțile au discutatdespre prima vizită oficială în istorie a Președintelui Republicii Moldova în Armenia, ce a avut loc în noiembrie 2017.

La rîndul său, domnul Pașinyan a confirmat intenția delegației armene de a susține acordarea Republicii Moldova statutului de observator pe lîngă Uniunea Economică Eurasiatică.

Totodată, părțile au discutat și despre relațiile amicale între popoarele noastre și despre rolul remarcabil al armenilor în istoria și cultura Moldovei de-a lungul secolelor.

La finele întrevederii, Președintele țării a confirmat participarea sa la Summit-ul Francofoniei care va avea loc în octombrie și va fi consacrat aniversării a 2800 de ani ai orașului Erevan. De asemenea, Igor Dodon l-a invitat pe domnul Pașinyan să viziteze Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova