PRESEDINTELE R. MOLDOVA, IGOR DODON, A AVUT O INTREVEDERE CU BRIAN BROWN, PRESEDINTELE ORGANIZATIEI INTERNATIONALE PENTRU FAMILIE

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Brian Brown, președintele Organizației Internaționale pentru Familie, care se află în vizită în ţara noastră la invitația şefului statului.

În premieră, la Chișinău, sub egida Preşedintelui Republicii Moldova, pe data de 14-16 septembrie, curent, va avea loc Congresul Mondial al Familiei. Igor Dodon i-a mulțumit d-lui Brian Brown pentru acceptul de a organiza acest eveniment la Chișinău, menționînd că pînă la această etapă au fost lansate toate pregătirile necesare pentru organizarea Congresului.

“Noi am primit deja confirmările de participare a reprezentanților din peste 50 de țări. Totodată, la această etapă, avem confirmarea de participare din partea Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii, Kiril și din partea Primului Ministru al Vaticanului. Din partea Congresului Mondial al Familiei, în persoana domnului Brian Brown, am primit invitația oficială de a efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în perioada 1–8 iulie, anul curent. Am acceptat această invitație, în cadrul căreia vor avea loc întrevederi și discuții la subiectul păstrării valorilor tradiționale, familiilor noastre tradiționale. De asemenea, preconizăm organizarea unor întrevederi și cu oficiali din Statele Unite ale Americii.

Chişinăul va fi o platformă de discuții între ortodocşi şi catolici, dar şi o platform de promovare a Republicii Moldova la nivel internaţional.

Pentru noi toți, pentru mine personal, valorile familiale, familia tradițională și păstrarea acestor valori reprezintă un obiectiv de bază”, a subliniat Preşedintele Republicii Moldova.