PRESEDINTELE R. MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL SUA

Preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, E. S. James D. Pettit.

Părţile au discutat despre situația curentă din politica internă și externă a țării, despre relațiile bilaterale moldo-americane.

Ambasadorul și-a expus îngrijorarea în legătură cu aprobarea pachetului de legi privind noua politică fiscală, care potrivit lui, nu corespunde angajamentelor pe care Guvernul Republicii Moldova și le-a asumat și va afecta climatul de afaceri din țara noastră.

Totodată, a fost abordat subiectul transmiterii terenului fostului Stadion Republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA. Igor Dodon a subliniat că nu poate promulga o astfel de lege care nu este acceptată de societate. El a propus diplomatului să se revină la examinarea acestui subiect după alegerile parlamentare pentru a identifica în comun alte soluții mult mai convenabile pentru ambele părți. Preşedintele a lansat inițiativa ca pe terenul respectiv, împreună cu partenerii americanii să fie amenajat un parc sau să fie edificat un centru cultural, ceea ce va fi apreciat nu doar de locuitorii municipiului Chișinău, dar și de întreg poporul Republicii Moldova.

Şeful statului a exprimat disponibilitatea pentru aprofundarea dialogului în interesul cetățenilor ambelor state, inclusiv prin efectuarea unei vizite de lucru sau oficiale în SUA, în timpul cel mai apropiat.

Igor Dodon a reiterat faptul că Republica Moldova trebuie să aibă un dialog continuu atît cu Estul, cît și cu Vestul, să dezvolte relații de prietenie, comerciale, bilaterale și multilaterale în interesul țării noastre.