PRESEDINTELE R. MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORII STATELOR EX-SOVIETICE, ACREDITATI LA CHISINAU

Igor Dodon, Președintele țării a avut cea de-a doua întrevedere cu ambasadorii statelor ex-sovietice, acreditați în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat mai multe subiecte de actualitate din domeniul politicii interne și externe.

Șeful statului a reiterat poziția personală pe marginea posibilelor modificări care urmează a fi făcute la Codul Electoral în vederea trecerii la sistemul de vot uninominal.

Totodată, Igor Dodon le-a comunicat ambasadorilor că mai multe inițiative prezidențiale, inclusiv inițiativa de anulare a legii care pune pe umerii cetățenilor povara miliardului furat au fost blocate în Parlament, fapt ce îl determină să inițieze procedura de consultare cu poporul Republicii Moldova.

În altă ordine de idei, Președintele Republicii Moldova a invitat ambasadorii să participe la Conferința Internațională, care va avea loc la Chișinău, pe data de 3-4 aprilie, curent, unde se preconizează semnarea Memorandumului de cooperare cu Uniunea Economică Euroasiatică.

În acest context, Președintele țării a informat diplomații despre faptul că în luna mai deja va depune cererea privind obținerea statutului de stat-observator în cadrul Uniunii Euroasiatice.

Serviciul de Presă al Președinției R. Moldova