PRESEDINTELE PARLAMENTULUI ZINAIDA GRECEANII S-A INTILNIT CU PRIMARUL ORASULUI GODOLLO

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a întîlnit cu primarul orașului Godollo, Gyorgy Gemesi în cadrul vizitei oficiale întreprinse în Ungaria, la invitația omologului său maghiar.

Zinaida Greceanîi a exprimat interesul pentru colaborarea autorităților publice locale și a încurajat înfrățirea orașelor Godollo cu orașul Soroca.

Delegația Parlamentului a vizitat Casa Crăciunului, precum și Kastelul Godolloi, unde a locuit împărăteasa Sisi.

Președintele Parlamentului efectuează, în perioada 11-14 decembrie curent, o vizită oficială în Ungaria. Din delegația parlamentară fac parte președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară Radu Mudreac, vicepreședintele Comisiei nominalizate Vladimir Bolea și președintele Comisiei administrație publică Vasile Bîtcă.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova a avut întrevederi cu László Kövér, Președintele Adunării Naționale a Ungariei, Președintele Ungariei János Áder, Ministrul Resurselor Umane Miklós Kásler și cu István Jakab, vicepreședinte al Adunării Naționale și președinte al Grupului de prietenie cu Europa de Sud-Est. De asemenea, Președintele Parlamentului a avut o serie de întrevederi cu oficiali din Guvernul Ungar, la Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, Ministerul Finanțelor și Ministerul Agriculturii.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM