PRESEDINTELE СONSILIULUI EUROPEAN A REITERAT SPRIJINUL PENTRU R. MOLDOVA

Preşedintele Сonsiliului European Donald Tusk a reiterat sprijinul pentru Republica Moldova. Poziţia a fost exprimată în cadrul unei convorbiri telefonice avute cu preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat.

Serviciul de presă al PLDM a anunţat într-un comunicat de presă că Vlad Filat l-a informat pe oficialul european despre ultimele evoluţii politice interne, despre procesul de negocieri în problema transnistreană şi despre situaţia din UTA Gagauz-Yeri în contextul rezultatelor alegerilor başcanului.

De asemenea, liderul PLDM şi Donald Tusk au discutat despre impulsionarea implementării reformelor, agenda europeană a Republicii Moldova şi aşteptările ţării noastre de la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga, din luna mai anul curent.

Liderul liberal-democraţilor a discutat ieri la telefon şi cu preşedintele Partidului Popular European (PPE) Joseph Daul. Oficialul a reafirmat sprijinul pe care PPE îl acordă PLDM. ”Cei doi lideri au convenit că prioritatea absolută trebuie să fie asigurarea coeziunii ţării şi continuarea reformelor pentru integrarea europeană”, este specificat într-un comunicat al PLDM.