PRESEDINTELE IRANIAN HASSAN ROHANI PROMITE O «RECONSTRUCTIE RAPIDA» DUPA CUTREMUR

Președintele iranian Hassan Rohani a sosit marți dimineața la Kermanshah, capitala provinciei cu același nume lovită duminică de un puternic seism, unde a promis că statul va răspunde «cît mai repede posibil» așteptărilor victimelor acestei catastrofe, informează AFP.

Vestul provinciei Kermanshah, care se învecinează cu Irakul, a fost lovit duminică seara de un puternic seism. Cutremurul, care a fost resimțit în toată partea vestică a Iranului, s-a soldat cu 423 de morți și 7.370 de răniți, potrivit celui mai recent bilanț oficial al Teheranului. În Irak, autoritățile au numărat 8 morți și 336 de răniți.

«Vreau să-i asigur pe toți cei care suferă că guvernul a început să acționeze cu toată puterea și depune eforturi pentru a rezolva această problemă cît mai repede posibil», a declarat președintele Rohani la coborîrea sa din avion, pe aeroportul din Kermanshah (420 de km sud-vest de Teheran), la puțin timp după orele 09:30 (06:00 GMT).

În ceea ce privește reconstrucția, «le cer tuturor responsabililor guvernamentali, tuturor liderilor militari, tuturor societăților de caritate și organizațiilor non-guvernamentale să ajute Fundația pentru locuințe și să nu facă nimic separat», a adăugat Rohani.

Organism caritabil semi-public, Fundația pentru locuințe a fost înființată de ayatollahul Khomeini, fondatorul Republicii Islamice Iran. Obiectivul său principal este de a ajuta cît mai mulți năpăstuiți să-și găsească adăpost.

Sursa: Agerpres