PRESEDINTELE IGOR DODON I-A ADRESAT FELICITARI LUI VOLODIMIR ZELENSKI

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a adresat un mesaj de felicitare lui Volodimir Zelenski cu prilejul victoriei obținute în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Ucraina.

“Transmit sincere felicitări domnului Volodimir Zelenski cu prilejul victoriei convingătoare obținute în turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina.

Sînt convins că activitatea sa în cea mai înaltă funcție din stat va contribui la prosperarea în continuare a Ucrainei în beneficiul poporului său.

Îmi exprim speranța că relațiile seculare de bună vecinătate dintre popoarele și țările noastre, bazate pe cooperare constructivă și înțelegere reciprocă, vor continua să se dezvolte și să se consolideze cu succes.

În context, sper că în cel mai scurt timp vom avea posibilitatea de a ne vedea și discuta agenda relațiilor bilaterale”, a declarat șeful statului.

În Ucraina, duminică, a avut loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale, iar învingător a ieșit Volodimir Zelenski. Conform datelor Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei, Zelenski a acumulat peste 73% din sufragii, ceea ce înseamnă 12,5 milioane de voturi. Pentru contracandidatul său, fostul președintele al Ucrainei, Petro Poroșenco, au votat peste 24% din alegători. Peste 2% din buletinele de vot au fost declarate nevalabile.