PRESEDINTELE IGOR DODON A VIZITAT INTREPRINDEREA AGRICOLA „AVITO-LUX” DIN GAGAUZIA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul vizitei în Găgăuzia, s-a familiarizat cu procesul de recoltare a roadei. Șeful statului a vizitatîntreprinderea agricolă „Avito-Lux”, una din cele mai mari și modernizate întreprinderi de acest gen din regiune.

Suprafaţa totală a terenurilor funciare, pe care dispune întreprinderea, constituie 494 hectare, inclusiv cele pe care este cultivat grîul de toamnă – 210 hectare, rapiţa de toamnă – 30 hectare, floarea soarelui – 254 hectare.

La momentul actual au fost recoltate 30 ha de rapiţă (recolta medie a constituit 31 chintale la hectar), precum şi 170 hectare de grîu (recolta medie – 60 chintale la hectar) ceea ce constituie un record pentru autonomie.

Igor Dodon a menționat că este bucuros pentru condiţiile climaterice, care favorizează procesul, astfel încît campania de recoltare să se desfășoare în termenele stabilite. Șeful statului și-a exprimat speranța ca lucrările agricole să fie efectuate la fel în întreaga țară.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 31.07.2017 - 21:34

Doamne, ce activitati propagandistice mai face Dodon. El este intr-o permanenta campanie electorala si asta vine din teama lui ca oamenii lui vor pierde alegerile. Chiar daca este constient ca face greseli, nu-si permite sa se faca de rusine in fata lui Putin. Dar cu el o sa ramana, ca poporul nu-l vrea pe Dodon.