PRESEDINTELE IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL AUSTRIEI IN TARA NOASTRA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu doamna Christine Freilinger, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Austriei în Republica Moldova. În cadrul discuției părțile au abordat subiecte de actualitate ce ţin de relaţiile bilaterale dintre Republica Moldova şi Republica Austria.

Igor Dodon a remarcat rolul pozitiv pe care îl are Austria în calitate de ţară-preşedinte al OSCE în anul 2017, exprimîndu-și speranța că Austria va sprijini Republica Moldova în domeniul cooperării interstatale, inclusiv în problema reglementării transnistrene. Șeful statului a asigurat-o pe doamna Freilinger că Republica Moldova va contribui plenar ca mandatul preşedinţiei austriece a OSCE să fie de o maximă eficiență.

Totodată, Igor Dodon a expus interesul părții moldovenești pentru experiența Austriei în promovarea statutului de neutralitate permanentă a țării şi a influenţei acestuia asupra formării conştiinţei naţionale şi a dezvoltării statului.

Șeful statului i-a mulţumit doamnei Freilinger pentru sprijinul tehnic și material oferit de Austria ţării noastre. Președintele a remarcat că pînă la investirea sa în funcția de Președinte al Republicii Moldova de mai multe ori a vizitat Austria. ”Cunosc această țară. Sînt încîntat de cultura și istoria ei și mizez pe o colaborare productivă și eficientă între țările noastre pe viitor”, a concluzionat șeful statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova