PREMIERUL ION CHICU A AVUT O DISCUTIE CU AMBASADORUL SUA IN R. MOLDOVA

Prim-ministrul Ion Chicu a avut astăzi o discuție cu Dereck J. Hogan, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, comunică Moldpres.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, discuția a început cu un schimb de informații și opinii referitoare la evoluția situației economice și epidemiologice în ambele țări. A fost confirmată importanța mobilizării colective pentru a preveni răspîndirea infecției și a educa deprinderi sociale noi.

Guvernul SUA oferă R. Moldova asistență multidimensională pentru modernizarea economiei și determinarea creșterii economice sustenabile, îmbunătățirea și eficientizarea procesului de guvernare, dezvoltarea agriculturii, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii și multe altele.

Prim-ministrul a mulțumit poporului american pentru susținerea R. Moldova în procesul de modernizare a statului și economiei, dar și pentru transferul de cunoștințe și experiență.

Au fost discutate intențiile Guvernului de a scoate pentru privatizare mai multe active publice ale statului și lansată invitația de participare la acest proces a investitorilor americani.