PPE SUSŢINE RATIFICAREA CÎT MAI RAPIDĂ A ACORDULUI DE ASOCIERE DINTRE R. MOLDOVA ŞI UE

Partidul Popular European (PPE) va depune eforturi pentru ca Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană să fie ratificat cît mai rapid. Declaraţii în acest sens au fost făcute astăzi la Chişinău de preşedintele grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Vlad Filat.

Manfred Weber a spus că faptul că prima vizită după cîştigarea de către PPE a alegerilor europarlamentare din primăvara acestui an este efectuată în Republica Moldova este un semnal de susţinere a ţării noastre. „În situaţia în care Federaţia Rusă îşi închide graniţele şi creează probleme de ordin economic, Europa deschide graniţele sale. Europa doreşte să fie de ajutor”, a afirmat parlamentarul.

Liderul PLDM Vlad Filat a declarat că în cadrul discuţiilor cu preşedintele grupului PPE în Parlamentul European au fost abordate subiecte referitoare la evoluţia evenimentelor din Republica Moldova şi regiune, perspectiva alegerilor parlamentare din acest an din ţara noastră şi acţiunile ce urmează a fi întreprinse pentru a depăşi „presiunile care vin din partea Federaţiei Ruse”. În acest sens, Filat i-a înmînat lui Manfred Weber o declaraţie în care PLDM a expus punctele de vedere şi acţiunile care urmează să fie întreprinse de către UE pentru a ajuta Republica Moldova în contextul interdicţiilor impuse de partea rusă importurilor de fructe proaspete şi conserve din ţara noastră. (Moldpres)