POVESTEA BĂRBATULUI CARE TRĂIEŞTE DE APROAPE UN SECOL ŞI JUMĂTATE

„M-am născut în 1872”

Un bărbat din India spune că are incredibila vîrstă de 141 de ani, ceea ce l-ar face cea mai vîrstnică persoană care a trăit vreodată. Mai mult, el a avut zece copii şi patru neveste.

Feroz-ud-Din Mir, un bătrîn din India, spune că este cea mai în vîrstă persoană din lume, avînd vîrsta de 141 de ani. Dacă aceste informaţii sunt corecte, soţia sa, Misra, ar fi cu 60 de ani mai tînără decît el, potrivit Mirror.

Conform unui certificat de naştere întocmit de guvernul indian, el a fost născut la data de10 Martie 1872, fiind astfel cu 27 de ani mai în vîrstă decît Misao Okawa, japonezul care la 115 ani este considerat cel mai bătrîn om din lume. Cu toate că are o vîrstă înaintată, bărbatul recunoaşte că încă se poate mişca şi vorbi, dar cu greutate.

El trăieşte într-un sat în munţii Kashmir-ului, după ce a trăit zeci de ani în Pakistan, unde în 1890 s-a căsătorit cu prima sa soţie.

"Nu existau graniţe între India şi Pakistan atunci. Era uşor să treci dintr-una în alta. Eu vindeam nuci luate din Kashmir unei familii din Kirachi. Nu exista electricitate şi alte lucruri care să provoace confort înainte. În timp ce viaţa a devenit mai uşoară, oamenii nu au mai putut trăi în pace unul cu celălalt", a declarat bătrînul care vrea să ajungă în Cartea Recordurilor.

Sursa: RTV.net

Foto: Mirror