Politica, o curva protejata si de Biserica baptistului Ghiletchi

Cu Dumnezeu pe buze și cu ochiul dracului în  buzunar

Autor: Mihai CONȚIU

Pentru introducere, vă ofer cîteva citate celebre despre politicieni: ”Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice”, spunea George Orwell. Theodore Roosevelt, fost președinte al SUA între 1901 și 1909: „Cînd se face prezenţa în Senat, senatorii nu ştiu dacă să răspundă «prezent» sau «nevinovat».” Celebrul scriitor american Mark Twain: „Cititorule, să presupunem că ai fi idiot. Sau că ai fi parlamentar..., dar stai, că mă repet.” „Parlamentarul nu este decît un infractor de rînd care face legi în perioada cînd nu stă în închisoare pentru vreo crimă de drept comun.” Esop: „Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice.”

V-am reprodus aceste citate provocat fiind de ultimele ieșiri la rampă ale baptistului-deputat Valeriu Ghilețchi. Să fim bine înțeleși: rîndurile ce urmează nu se constituie nici pe departe într-un atac la adresa Bisericii Baptiste, iar asta deoarece o cunosc relativ binișor și o respect cu cea mai profundă sinceritate! Faptele pe care le iau în discuție vizează o serie de reprezentări ceva mai vulgare, meschine și teribil de contrastante în raport cu valorile împărtășite de Credința în Dumnezeu, Biserică și de către adevărații purtători de cuvînt ai mesajului divin. Citatele-constatări arătate mai sus, care nu au fost rostite de oarecine, precum și recunoașterea că politica este o curvă, după cum au constat-o inclusiv politicieni de prim  rang, printre care și Ronald Reagan, fost președinte al SUA, îi pune într-o situație descalificantă și, aș zice, chiar de depravare morală pe ”slujitorii unși” ai Bisericii care intră în politică.

Ca să înțelegeți mai bine ”adevărata menire” a lui Ghilețchi…

Republica Moldova, de rînd cu toate statele creștine, democrate, este  un Stat laic. Un Stat laic nu este un Stat anti-religios, ci un Stat care apără dreptul egal al indivizilor de a îmbrățișa orice religie cît și dreptul de a nu îmbrățișa nici una. Atunci cînd nu există o separare a Bisericii de Stat și Statul finanțează și sprijină în mod discriminatoriu o religie sau cult concret în detrimentul celorlalte, apar indivizi defavorizați, marginalizați sau de clasă inferioară. În acest caz, Statul nu promovează libertăți egale pentru toți cetățenii, căci reprezintă doar un sector al populației, chiar dacă acesta este majoritar.

În clipa în care chestiunile Statului se întrepătrund cu cele religioase, atunci apare inevitabil corupția. În acest sens avem multe exemple în istorie, începînd de la Constantin și pîna în zilele de astăzi, în care Guvernele și Parlamentele au cooptat religia Creștină pentru le servi propriile interese, corupînd valorile și scopurile religiei în sine. Adevărații credincioși nu-și pot dori ca lumea să se împînzească permanent cu indivizi ipocriți, falși credincioși care urmăresc de fapt interese ascunse și poziții sociale privilegiate. Religia amestecată cu Guvernul și Parlamentul va suferi numeroase schimbări la cheremul oportuniștilor și al celor însetați de Putere și bani. Religiei îi este locul în intimitatea căminului și în Biserică, nicidecum în sălile de întruniri și negocieri. Cine iubește cu adevărat religia, va fi primul care va lupta pentru separarea acesteia de Stat, în favoarea unui Stat laic.

Atunci ce caută preoții în politică, ce vor să obțină și cum vor, în plan legislativ, să reformeze Statul? Dar unde și-au lăsat Biserica pe care au slujit-o după ce s-au decis că locul lor este în jungla politicii? Cred deja că explicația poate fi găsită în rîndurile de mai sus! ”Statul preoților” este Biserica, este amvonul, nu tribuna Parlamentului. În Biserică trebuie să fie Puterea lor. În clipa în care au părăsit-o în favoarea politicii active ne demonstrează clar că sunt niște preoți ratați, fără vocație, niște oportuniști cărora mediile coruptibile le sunt adevărata religie, căci nu pot oferi nimic benefic Statului și cetățenilor pe care i-au părăsit în Bisericile din care ei au fugit.

Ca să înțelegeți mai bine ”adevărata menire” a baptistului-deputat Ghilețchi…!

Ghilețchi, inginer, episcop baptist, deputat și complice al guvernării ilegitime

La baza formării sale, Valeriu Ghilețchi este de meserie inginer de radio și telecomunicații, profesie căreia îi dedică toată tinereţea la o întreprindere de profil din Bălț, fiind absolvent al Institutului Electrotehnic din oraşul Odessa (Ucraina). Potrivit informațiilor publice, în primii ani de independenţă ai Republicii Moldova, își ia licența în Teologie şi își desfășoară activitate didactică la Colegiul Teologic Pedagocic din Chişinău, unde va fi decan pînă în anul 1998, cînd obține primul mandat de deputat. În următorii opt ani, după expirarea mandatului de deputat, Ghilețchi revine în îmbrățișarea celor sfinte, în calitate de Episcop al Uniunii Bisercilor Creștine Evanghelice Baptiste din Moldova, după care a îndeplinit funcția de Președinte al Federației Baptiste Europene.

Începînd cu anul 2009, Ghilețchi se desprinde din îmbrățișarea activă, de zi cu zi, de predicare a credinței în Dumnezeu pentru ca să devină deputat în Parlament din partea ”Biserici laice„ Paridul Liberal Democrat. Aflat fiind în noile funcții deținute în Parlament, după cum presa a tot scris de-a lungul timpului, Ghilețchi a fost un foarte activ ”pelerin-delegat” prin numeroase țării ale lumii. Firește că averea lui personală îndestulătoare este compatibilă cu cea a unuia care atunci „cînd se face prezenţa în Parlament, nu ştie dacă să răspundă «prezent» sau «nevinovat».” Nu-l căutăm în buzunare, în conturi, acționariate, la Cadastru etc. deoarece au făcut-o mai multe publicații de anchetă.

După ce fostul său șef de partid, Vlad Filat, a fost arestat, cercetat, judecat și condamnat așa cum a fost, Ghilețchi nu a apelat la puterea credinței, împărtășaniei și a iubirii față de frate, față de cel care l-a ajutat ”laic” să reintre în politică, iar asta pentru că, probabil, s-a gîndit că nici Iuda nu este un personaj chiar atît de odios, așa cum se pomenește în lucrările bisericești la care el a renunțat, în favoarea ”contribuției decisive” la elaborarea unor legi laice care de care mai perverse.

În consecință, din Aprilie 2016, privind cu pioșenie spre secta Partidul Democrat, Ghilețchi părăsește PLDM, așa cum a părăsit și Biserica din  care împărtășea credincioșilor Cuvîntul Domnului, devenind deputat neafiliat. Tot în această calitate, a participat diversionist și la alegerile prezidențiale, căci știa că nu are nici o șansă, însă smulgerea de voturi de la alt contracandidat era mult mai prețioasă, chiar dacă nu prea a semănat cu convertirea la baptism a unor necredincioși.

Mai apoi, ca să se pară că are un ”rost politic” în Parlament, a devenit membru al PPE înființat de alt fost coleg de-al lui din PLDM, Iurie Leancă, care are aceleași conexiuni cu Evanghelia lui Iuda. Astfel, a ajuns un ”enoriaș pios și bun executant” al unei guvernări învestite în miez de noapte, atunci cînd vrăjitoarele și sataniștii își țin ritualurile. Să nu știe Ghilețchi că noul lui șef de partid trebuia să intre în pușcărie înaintea lui Filat, avînd un rol decisiv în furtul miliardului și înstrăinare Aeroportului, o avere națională nebisericească? Sigur că a știut de la început, dar s-a știut asigurat laic și are certitudinea că are protecții solide nu în Ceruri, la Dumnezeu, ci pe Pămînt, din partea Dumnezeului moldovean Plahotniuc.

Scriu toate aceste lucruri ca să înțelegeți mai bine de ce acum Ghilețchi formulează discursuri politice curvești, ca să se justifice de ce va ridica mîna în Parlament, în favoarea introducerii sistemului mixt de votare. După ce s-a întors de la ședința Comisiei de la Veneția, ai căror experți au spus clar că este absolut contraindicată introducerea sistemului mixt de votare și au spus și de ce, Ghilețchi a dat același răspuns de damă de lux care știe să-și negocieze tariful ca și Andrian Candu, cu ușoare eschive, nuanțări.

În psalmul lui politico-propagandistic, el a declarat: "Chiar și acele recomandări care sunt cu caracter juridic, ele presupun mai multe discuții, sunt diferite opinii. Vor fi oricum discuții și sper că totuși se va găsi acest consens privind implementarea acelor recomandări."

Curvăsăria din discursul său reiese din aceea că vrea să lase să se înțeleagă că recomandările Comisiei nu se referă la inoportunitatea introducerii votului mixt, ci la cîteva ”mărunte” chestiuni juridice care pot fi rezolvate și care nu sunt de natură să împiedice votarea în Parlament a schimbării sistemului de vot în cauză. ”Dealu-i deal și valea-i vale, curva-i curvă pînă moare”! Curva politică!

Într-un interviu acordat site-ului Tribuna.md, Ghilețchi reia același text scris de o singură mînă pentru Plahotniuc și Candu, căci afirmă: ”Ultimele sondaje și studii arată clar ca majoritatea cetățenilor vor o schimbare a sistemului electoral. De aceea, susținem în continuare sistemul mixt ca o formă de compromis pentru a realiza schimbarea sistemului electoral.” De parcă observatorii obiectivi nu știu despre manipularea cu sondajele favorabile, despre spălarea de creiere printr-o campanie agresivă...!

În același interviu, Ghilețchi, cu pioșenie, mai spune: ”Grupul parlamentar popular european face parte din majoritatea parlamentară. Am decis să ne impunem ca o forță distinctă în cadrul majorității actuale, o forță care sprijină integrarea europeană, dar de pe poziții care corespund angajamentelor pe care le-am luat în fața cetățenilor în cadrul alegerilor parlamentare din 2014.”

Păi, în cadrul alegerilor parlamentare din 2014, angajamentele luate de PLDM din care făcea parte și Ghilețchi nu au nimic în comun cu cele ale PDM de atunci, care a căpătat, prin vot, o reprezentare minusculă în Parlament, dar nici cu metodele necreștine, ilegitime și abuzive prin care acest partid a ajuns să conducă dictatorial țara și, implicit, pe ”omul lui Dumnezeu Ghilețchi”!

Vedeți cîtă dreptate avea Mark Twain cînd spunea că „parlamentarul nu este decît un infractor de rînd care face legi în perioada cînd nu stă în închisoare pentru vreo crimă de drept comun”?