PLDM SE VA ÎNTRUNI ÎN CEL DE AL VI-LEA CONGRES LA 8 DECEMBRIE

PLDM se va întruni în cel de al VI-lea Congres la 8 decembrie 2013. Decizia a fost anunţată după şedinţa, de pe 20 iulie, a Consiliul Politic Naţional al PLDM.

La şedinţa CNP au participat miniştri şi factori de decizie liberal democraţi. Ordinea de zi a şedinţei a inclus mai multe chestiuni, între care crearea grupurilor de lucru pentru pregătirea Congresului VI al partidului, elaborarea noului Program al PLDM, modificarea Statutului şi ajustarea componenţei CPN.

Şedinţa a fost prezidată de preşedintele PLDM, Vlad Filat, care a făcut o totalizare a situaţiei politice şi a prezentat obiectivele partidului pentru anul în curs. Vlad Filat a menţionat că, în pofida multiplelor provocări şi a crizei politice, PLDM a fost consecvent în ideea că ţara are nevoie de stabilitate. Vlad Filat s-a referit şi la organizarea Congresului VI al PLDM, unul foarte important pentru partid, ţinînd cont de faptul că va fi adoptat un Program Politic nou, care să includă viziunea asupra dezvoltării statului şi a modului în care trebuie să funcţioneze instituţiile statale. Membrii CPN au votat în unanimitate convocarea Congresului VI al PLDM pe data de 8 decembrie 2013, acesta fiind precedat de Conferinţele Organizaţiilor Teritoriale ale partidului. De asemenea, au fost constituite grupurile de lucru pentru elaborarea noului Program Politic al PLDM şi a propunerilor de modificare a Statutului.

Moldpres