Plahotniuc, urmarit international de guvernantii moldoveni. In loc sa ceara sprijin de la FBI, mai bine i-ar castra pe Candu si Filip ca sa le spuna unde-i!

Fostul nemernic mafiot Vlad Plahotniuc, care pînă acum s-a aflat în urmărire națională și în privința căruia era aplicată măsura arestului preventiv, a fost dat și în urmărire internațională și interstatală, informează Procuratura Anticorupție. Decizia a fost luată „avînd în vedere desconsiderarea citației emise de procurorii anticorupție și neprezentarea sa în fața organului de urmărire penală”. Golanul politic și mafiot Plahotniuc are calitatea de învinuit în două cauze penale aflate în gestiunea Procuraturii Anticorupție, privind „spălarea banilor”, în proporții deosebit de mari. Cauzele penale au fost conexate într-o procedură unică. Pe 11 Octombrie, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana, a admis demersul procurorilor anticorupție și a emis mandat de arest pentru 30 de zile pentru fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc.

Procurorii ăștia, ca și Plahotniuc, chiar ne cred proști, alcoolizați definitiv ori făcuți cu degetul! Nimic despre uzurparea Puterii în Stat, nimic despre… NIMIC! ”Băi, nene procurorule, crezi că noi nu vedem că ai și acum izmenele ude de frica umbrei lui Plahotniuc, că nu știi cum să-ți justifici palatul în care stai, înregistrat pe numele mă-tii care a fost o amărîtă toată viața ?”

Pînă să fie dat în urmărire internațională, aventurierii politici din Guvernul Sandu ar fi trebuit să facă și ei cîte ceva, nu să cerșească sprijin, indirect ori chiar fățiș, de către Năstase, de la FBI, într-o chestiune pe care puteau s-o rezolve singuri, din start! Asta nu-i doar impotență profesională, ci și tupeu mafiot complice! Nenea procurorul, ”harnic pe vremea cînd primea plicul de la Plahotniuc”, devenit acum leneș și ”corect”, îi are la îndemînă, cel puțin, pe Filip și Candu, pe care ar fi trebuit de mult să-i strîngă de ”alea sensibile” pînă spun unde-i stăpînul lor, căci știu. Vorbesc despre metode de la care nu se dau la o parte cei de la FBI și CIA! Nu avea nenea procurorul cu ce să-i strîngă de ”alea sensibile”? Ba da, cu vîrf și foarte îndesat! Păi cîtă pușcărie vor trebui să facă Filip și Candu numai de pe urma ”acordării cetățeniei moldovenești prin investiție”? Pe viață!

Aflînd locul aflării banditului uzurpator după ”interogarea părților sensibile are tîlharilor politici Filip și Candu”, nenea procurorul și restul investigatorilor abilitați n-ar mai fi trecut drept niște cerșetori incompetenți în fața celor cărora le solicită ajutorul.

Una-i cînd ceri un astfel de ajutor de capturare a mafiotului ca unul care cam se teme să nu i-l și extrădeze, iar alta-i cînd nenea procurorul cere extrădarea lui, spunîndu-le celor pe care-i solicită că știe unde se află și roagă, eventual FBI, să-l extragă de acolo! Deocamdată, Plahotniuc e mai puternic decît Sandu și Năstase, iar asta și pentru că inamicul lui numărul unu care l-a scos din peisaj, Igor Dodon, nu are puterile lor executive! (M.C.)