PENTAGONUL NU INTENŢIONEAZĂ SĂ-ŞI EXTINDĂ ATACURILE AERIENE ÎN ALTE REGIUNI ALE IRAKULUI

Pentagonul a dat asigurări, Luni, că nu intenţionează să-şi extindă atacurile aeriene în afara regiunilor din Nordul Irakului, unde forţele sale aeriene îi vizează pe combatanţii din cadrul Statului Islamic.

După ce preşedintele american, Barack Obama, a autorizat Joi atacurile, avioanele fără pilot şi cele de vînătoare ale Statelor Unite "au efectuat 15 lovituri aeriene" împotriva insurgenţilor Statului Islamic, a declarat generalul William Mayville, un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului american al Apărării.

"Nu intenţionăm să ne extindem actuala campanie dincolo de operaţiunile de apărare din prezent", a afirmat el.

Potrivit lui Mayville, aparatele americane efectuează zilnic între 50 şi 60 de misiuni deasupra Nordului Irakului.

"Atacurile au rolul de a împiedica înaintarea forţelor Statului Islamic în jurul Sinjar şi la vest de Erbil", capitala Kurdistanului irakian, a explicat generalul Mayville.

Statele Unite au început Vineri o campanie de atacuri aeriene cu scopul de a împiedica înaintarea unor combatanţi sunniţi din Statul Islamic, care s-au apropiat în ultimele zile de Erbil.

Preşedintele american Barack Obama a justificat atacurile aeriene afirmînd că sunt, în parte, menite să apere personalul american staţionat în capitala Kurdistanului irakian.

Anna Primac