Pe timp de pandemie, UE acorda un ajutor de 140 milioane de euro statelor din Parteneriatul Estic. Se va ajunge la 700 de milioane

Uniunea Europeană și-a anunțat intenția de a repartiza, sub formă de ajutor, suma de 140 de milioane de euro statelor din Parteneriatul Estic pentru a le sprijini să facă față nevoilor mai stringente ce țin de epidemia de coronavirus. Potrivit unui comunicat de presă emis de Comisia Europeană, o altă sumă de pînă la 700 de milioane de euro va fi direcționată pentru atenuarea impactului social-economic al crizei de coronavirus în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina.

În acest context, comisarul UE pentru extindere și bună-vecinătate, Olivér Várhelyi, a subliniat faptul că fondurile sunt destinate nevoilor imediate ale sistemelor de îngrijire medicală din cele șase țări, precum și nevoilor pe termen mai lung ale celor mai vulnerabile categorii sociale și întreprinderilor mici și mijlocii, care alcătuiesc coloana vertebrală a economiei în statele menționate.