PAVEL FILIP: MAIA SANDU SI ANDREI NASTASE VOR SA-I READUCA LA GUVERNARE PE PLAHOTNIUC SI SOR

Partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase vor să-i readucă la guvernare pe Plahotniuc și Șor. De această părere este președintele PDM, Pavel Filip, care susține că, prin acțiunile sale de astăzi în Parlament, PAS și PPDA practic au formalizat alianța dintre opoziția veritabilă de dreapta și hoții de miliarde.

”Le-am spus celor din opoziția veritabilă de dreapta să și-l scoată din cap pe domnul Plahotniuc. El ne-a lăsat, a plecat și doar la ei în cap mai era, că tot ne scoteau ochii. Prin ceea ce fac ei astăzi, prin susținerea blocului Șor-Candu, ei vor fizic să îi aducă pe toți înapoi. Regret să văd că există practic o alianță formalizată dintre opoziția veritabilă de dreapta și hoții de miliarde”, a spus Filip.

Deputații din PAS și PPDA, alături de cei din grupul Candu și Șor, au boicotat astăzi ședința Parlamentului, unde Guvernul urma să vină cu asumarea de răspundere pe mai multe legi care prevăd majorare de salarii pentru medici, alocarea suplimentară a 100 de milioane de lei pentru agricultură, locuințe gratuite pentru angajații din instituțiile de forță, ajutor unic de 700 de lei pentru pensionari și nevoiași.

”Vedem cît de bine își coordonează acțiunile. Regret să văd astăzi cu cîtă ardoare îi apără. Cînd se plăteau milioane pentru cumpărarea deputaților, toți au tăcut. Acum sînt metode banditești, dar la ce am asistat acum o lună: cumpărare de deputați cu declarații clare că se propun cîte un milion de dolari, colegii din opoziția veritabilă nu spuneau că sînt metode banditești. Cîtă ipocrizie poate exista. Nu mai înțeleg care sînt valorile adevărate”, a declarat Filip.

Președintele PDM s-a arătat consternat și de reacția PAS și PPDA la decizia deputatului Ștefan Gațcan de a renunța la mandat.

”Este un teatru al absurdului. Se cumpără deputați ca la piață, dar opoziția se revoltă că unul și-a depus mandatul după ce a fost cumpărat. Dar, despre deputații cumpărați pînă acum din miliard, stimați colegi din opoziția veritabilă, nu aveți nimic de spus? Este un fenomen ok? Atunci care sînt valorile spre care tindeți?”, a întrebat președintele PDM.

 

Pavel Filip a dezvăluit adevăratele motive pentru care mai mulți deputați au plecat la Candu

Președintele PDM, Pavel Filip, a dezvăluit astăzi adevăratele motive pentru care mai mulți deputați au plecat la grupul Candu. Filip a declarat că fiecare dintre ei au rămas ”nemulțumiți” pentru cu nu li s-au pus în funcție rudele, nu le-au fost rezolvate problemele la Procuratură sau nu le-a fost favorizat businessul. Și cel mai interesant, spune președintele PDM, este că acum acestui grup i s-a alăturat ”opoziția veritabilă de dreapta”.

”Odată domnul Candu spunea că ei de fapt sînt grupul nemulțumiților din PDM. Văd astăzi că la acest ”grup de nemulțumiți” s-a aliniat și opoziția veritabilă de dreapta. Probabil nu știu de ce sînt nemulțumiți acești colegi. Nu voi da nume astăzi, dar unul care a plecat din PDM în grupul lui Candu din prima zi a venit la mine și îmi spunea: domnule președinte, dar cînd o să ne dați orz la cai. Iată de ce este nemulțumit și a plecat acolo. Sau cînd o doamnă care tot se regăsește acolo a venit și îmi spune: domnule președinte, dar dacă nu îmi puteți rezolva problema la Procuratură Generală, ce mai stau eu aici. Sau alt coleg să iasă și să spună că este nemulțumit de faptul că nu a putut convinge ca rezervele de stat de grîu să fie puse la elevatorul lui personal. Sau că alt coleg a plecat nemulțumit pentru că socrul lui nu a fost restabilit într-o funcție și fratele nu a fost pus în funcția de vicedirector la AGEPI, și nu a cîștigat tenderul la Apă-Canal. Colegi din opoziția veritabilă de dreapta, voi împărtășiți aceleași nemulțumiri?”, a declarat Filip.

Deputatul a mai spus că acum ”PDM a scăpat de rîia care era aici”.

”Sînt mulțumit că au rămas colegii demni și verticali care au refuzat milioanele de dolari”, a spus președintele PDM.

Sursa: a-tv.md