Patriarhul Kirill, vizita in Romania de Sf. Dimitrie cel Nou

Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Preafericitul Părinte Kirill, a acceptat invitația patriarhului Daniel de a veni în România, în perioada 26-28 Octombrie, cu prilejul sărbătorii Sfîntului Cuvios Dimitrie cel Nou.

"Patriarhul Kirill și-a exprimat disponibilitatea de accepta invitația de a veni împreună cu ceilalți Întîistătători ai altor biserici ortodoxe din fostele țări comuniste. Aceștia au fost invitați în contextul Anului Comemorativ din Patriarhia Română dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului și al aniversării a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Daniel. Vizita va avea loc și cu prilejul  sărbătorii Sfîntului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor –m 27 Octombrie", a declarat Joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvînt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Patriarhia Română a anunțat, printr-un comunicat, că Sîmbătă, 28 Octombrie, de la ora 9,30, la Catedrala Patriarhală, în prezenta membrilor Sfîntului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și a unor ierarhi ortodocși din străinatate, a clericilor și a credincioșilor mireni doritori să participe, se va săvîrși o slujba de Te Deum, iar apoi va avea loc ședința solemnă a Sfîntului Sinod, în Aula "Teoctist Patriarhul" din Palatul Patriarhiei.