OAMENII MAFIEI LUI PLAHOTNIUC

Deschiderea listei marilor complici la uzurparea puterii în Stat

Sistemul mafiot criminal de Stat al lui Vladimir Plahotniuc nu va fi distrus definitiv pînă cînd acest interlop periculos nu va fi aruncat după gratii. Iar asta dacă nu va decide să iasă onorabil din scenă prin a-şi trage un glonţ în tîmplă. Chiar şi fugit din ţară, fiind încă în libertate, individul continuă să fie extrem de periculos. Întreaga lui reţea mafiotă, din care fac parte şi figuri importante din România – politicieni şi servicii secrete –, continuă să fie activă pentru că fiecare individ al ei în parte este controlat strict, de la distanţă, şi ameninţat cu dezvăluiri periculoase dacă nu-l apără din răsputeri în faţa noilor autorităţi. Alde Mihăeş, Bogatu, Nichituş, Ţăranu, Gurău, Iulian Chifu, Crisian Tabără ştiu de ce.

Dorind să-i controleze pe absolut toţi, acest psihopat şi paranoic obsedat de putere i-a plătit/mituit cu generozitate pe toţi, le-a pus la dispoziţie prostituate, le-a oferit maşini, vacanţe etc., dar i-a şi înregistrat audio-video. Anume cu aceste înregistrări îi şantajează pe toţi. Aici avem de-a face cu o armată extrem de numeroasă de inşi corupţi din care fac parte, în primul rînd, jurnaliştii de la televiziunile controlate de el, comentatori politici, absolut toţi deputaţii controlaţi de el din fostul Parlament, miniştri şi adjuncţii lor, şefii de agenţii şi direcţii, Procuratură, SIS, MAI, CSM, instanţele de judecată, Fiscul, Vama, BNM, Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Televiziunea Moldova 1 şi toate celelalte. Chiar dacă, într-un final, toţi şefii vor fi schimbaţi, atîta timp cît Plahotniuc este liber vor exista cîrtiţe sabotoare peste tot. Rolul acestor umili servitori şantajabili este acela de „a-i salva imaginea, a-i justifica acţiunile şi de a menţine convingerea unora că va reveni victorios”. Aşa cum fac Ecaterina Stratan şi Olga Bordeianu la Moldova 1 şi TeleRadio Moldova. Aşa cum fac deputaţii Jizdan, Sergiu Sîrbu, Dumitru Diacov în Parlament. În plus, de frica şantajului, cei cu bani sînt obligaţi să mai achite „onorarii în plic” unor directori de imagine cu influenţă mediatică.

Plahotniuc i-a transformat pe toţi în nume de ocară. Spun asta pentru că toţi aceşti indivizi au trecut benevol în tabăra lui, deşi ştiau prea bine că el vine în politică din lumea criminală. Că el, practic, şi-a cumpărat un partid şi atîţi deputaţi de cîţi a avut nevoie. În loc să-şi trăiască bătrîneţile şi să-şi mănînce pensiile în remuşcări, toate aceste tîrfe politice continuă să apară la televiziuni pe post de experţi, politicieni experimentaţi şi mereu pregătiţi să dea sfaturi. Dumitru Diacov, cel care efectiv i-a vîndut partidul prin Marian Lupu, este unul din monumentele cinismului şi nesimţirii. Anatol Ţăranu, comentatorul politic şi sfătuitorul tuturor politicienilor începînd din 1991, continuă s-o facă pe expertul „echidistant” în loc să se retragă chiar şi la o mănăstire de ruşinea cu care a servit slugarnic un uzurpator criminal.

Au intrat în solda lui Plahotniuc pentru că sînt de aceeaşi teapă cu el, acesta fiind şi motivul pentru care jurnalişti bicisnici ca Petru Bogatu şi Nicolae Negru continuă să scrie şi nu se retrag, ruşinaţi şi pocăiţi, într-un cătun uitat de Dumnezeu şi de oameni, să-şi ronţăie pensiile în protezele lor dentare. Consumă mult timp şi spaţiu ca să întocmim o listă cu oameni care au preferat să fie neoameni, să se dezumanizeze în slujba unui criminal şi proxenet care şi-a cumpărat partid şi televiziuni. Cioflingari ca Roman Mihăieş, Vitalie Catană şi alţi popîndăi cu pretenţii de analişti gîfîie de grija uzurpatorului, în dispreţ faţă de moldoveni şi Statul de drept batjocorit şi capturat de el. Mercenarului constituţionalist Alexandru Tănase îi suflă în spate ani grei de puşcărie pentru complicitate la uzurparea puterii de Stat. Cu ani grei de puşcărie sînt ameninţaţi şi deputaţii cumpăraţi de Plahotniuc după ce se va putea dovedi această gravă crimă penală.

Îmi şi imaginez cu cîtă nerăbdare de adolescent cu coşuri pe faţă îi aşteaptă Filat în temniţă pe Iurie Leancă, Dorin Drăguţanu, Valeriu Lazăr, Andrian Candu, Şor, pe procurorii şi ofiţerii SIS care au fost complici la furtul miliardului şi marile privatizări! La cît de mulţi sînt cei care merită să stea închişi, ţinînd seamă da capacitatea redusă a generoaselor penitenciare moldoveneşti, cred că va trebui ca Republica Moldova să închirieze cîteva penitenciare siberiene de la ruşi! Procesul de demafiotizare a Statului va fi greu şi de lungă durată, iar asta pentru că Plahotniuc a avut drept complici şi nume sonore din România, dar, odată şi odată, acest buboi infect şi extrem de profitabil care se numeşte „unionism” trebuia să se spargă!

Mihai CONŢIU

 

P.S. Revăzînd imaginile de la ultimul miting al PDM cu un Plahotniuc disperat, ţinînd un discurs de psihopat şi megaloman, dar şi altele în care apar Monica Babuc, Pavel Filip, Segiu Sîrbu, Andrian Candu şi alţii, toţi afişînd un entuziasm şi o admiraţie ca pentru un sfînt faţă de Plahotniuc, nu poţi să nu constaţi cît de neruşinaţi şi cinici, ca şi şeful lor mafiot, sînt şi ei atîta timp cît mai au curajul să iasă în faţa oamenilor, să-şi exercite calităţile de parlamentari în loc să se retragă de ruşinea cu care şi-au mînjit nişte vieţi cu adevărat netrebnice! Doamna Monica Babuc? Să avem pardon! Domnii Filip, Sîrbu, Candu? Plimbă ursul, neică!