O ELEVA DIN UNGHENI A CISTIGAT UN CONCURS LITERAR DIN FRANTA

Mădălina Sprîncean, elevă în clasa a IX-a la Liceul teoretic „V. Alecsandri” din Ungheni, a devenit laureata Concursului de nuvele „Castelul Boutheon”, care s-a desfăşurat în oraşul francez Andrezieux-Boutheon. Ceremonia de premiere a avut loc recent la Ungheni, în prezenţa unei delegaţii din localitatea unde a fost organizat concursul.

Nuvela elevei, denumită „L’oiseau de rêve” (Pasărea din vis), a fost apreciată de juriul francez, care a remarcat nivelul înalt de cunoaştere a limbii franceze al participantei din R. Moldova.

„Ne pare foarte bine că tinerii din Ungheni se interesează de limba şi cultura franceză şi tind să o înveţe pînă la perfecţie. Acest concurs este doar începutul colaborării în domeniul culturii dintre oraşele Andrézieux-Bouthéon şi Ungheni. Pe viitor vom organiza mai multe activităţi în cadrul cărora elevii vor putea face schimb de experienţă”, a subliniat Martine Crawford, specialist pentru cultură şi relaţii de înfrăţire la Primăria oraşului Andrézieux-Bouthéon.

Organizatorii concursului au editat o carte în care au inclus lucrările tinerilor scriitori cîştigători, iar pe coperta ediţiei din 2015 este imaginea Mădălinei Sprîncean.