Nu doar „unirea” este de genul feminin, d-na Gutu, ci si organele sexuale masculine!

Pe data de 8 Martie, d-na Ana Guţu, mai mare peste femeile membre ale lui Traian Băsescu şi Anatol Şalaru, a oferit un interviu „feminist” publicaţiei TIMPUL, pe care nu cred că are de gînd să-l ceară înapoi după ce va fi folosit. Bănuind că şi pe cale orală, nu doar în scris, stimabila doamnă afirmă: „…nici școala sovietică, nici universitatea, nu mi-au deformat mentalitatea. Părinții mei, profesori de limbă română și istorie, mi-au asigurat o copilărie doctă, am avut carte românească în casă.” 

Fireşte că nu putem crede absolut nimic din aceste afirmaţii. În primul rînd, părinţii domniei sale nu puteau fi decît profesori de limbă moldovenească şi de istorie a URSS ori universală. Tinereţea sovietică, conştiinţa de cetăţean al celui mai mare Stat din lume, URSS, este la fel ca şi prima dragoste – nu se uită şi îţi trezeşte nostalgii! Absolut toate expunerile publice ale fostei domnişoare Ana o recomandă ca fiind un „produs uman” al URSS, nicidecum al culturii române sau occidentale. Parafrazîndu-l pe Andrei Pleşu, zic şi eu: după ce ai fost capră pe vremea totalitarismului URSS, nu poţi deveni porumbelul păcii în pseudodemocraţia simulată în actuala Republică Moldova.

Asigurîndu-i-se „o copilărie doctă”, bănuiesc că fosta copilă Ana încă de dinainte de primul ciclu menstrual se adîncea pe latura incognoscibilului aprioric care reprezintă, fulgurant, entitatea recrudescenţei umane în care spiritul galopa ne-empiric prin Câmpiile Elizee ale haosului mioritic patibular.

Tot în interviul pomenit, bănuind că şi pe cale orală, gingaşa fostă domnişoară Ana, dă următoarea sentinţă: „Unirea este de genul feminin. Deci, noi, unionistele, ne asumăm realizarea acestui scop. Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Răscolitoare sentinţă, n-am ce zice! Fără să am intenţia de a mă cufunda în sexism, constatarea ilustrei profesoare şi membră a lui Băsescu şi Şalaru m-a făcut să-mi amintesc frustrant că „întregul aparat” procreativ al bărbatului trage tot spre genul feminin. În denumirea populară/folclorică, este de genul feminin pe toată linia. Ştiinţific, însă, penisul se lăfăieşte în genul neutru. Cît despre „puşculiţă”, cele două „brelocuri” sunt la genul neutru în ambele variante.

Ca să vedeţi ce-a făcut din mine interviul d-nei Ana Guţu, mai mare peste femeile membre ale lui Traian Băsescu şi Anatol Şalaru, interviu pe care, chiar dacă a fost acordat şi pe cale orală, nu cred că are de gînd să-l ceară înapoi după ce va fi folosit de către cei de la TIMPUL! (M. C.)