NOUL GUVERNATOR AL BNM SI-A INTRAT IN DREPTURI

Din 11 aprilie, noul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, și-a intrat în drepturi depline. Acesta a fost prezentat oficial colectivului de la BNM de președintele Parlamentului, Andrian Candu. Șeful Băncii Centrale a promis, mai în glumă mai în serios, că de acum activitatea BNM va însemna „lacrimi, sudoare și sînge”.

„Dl Sergiu Cioclea intră în funcție cînd economia e plină de provocări. Dar sînt sigur că va face față, datorită pregătirii pe care o are. Un mamgement occidental, o pregătire profesională occidentală e tot de ce are nevoie Republica Moldova. Sînt sigur că va face față, inclusiv din partea provocărilor din partea politicului. Să știe să răspundă cu respect și cu cerere de respect”, a subliniat președintele Parlamentului, Andrian Candu. Speakerul a ținut să-i mulțumească în acest context și guvernatorului precedent, Dorin Drăguțanu.

„Vă urez succes. Cel mai important lucru este să simțiți că ceea ce faceți este corect și important pentru economie. Chiar dacă uneori părerile altora diferă. În final istoria le va aranja pe toate la locul său. Cine are urechi o să audă și cine are ochi o să vadă și cine are minte o să înțeleagă. Eu plec cu sufletul împăcat. BNM are Guvernator cu calități exceptionale. Nimeni nu poate egala aceste calități. BNM areun guvernator care să poată îndeplini toată această muncă dificilă”, a declarat Drăguțanu.

„Guvernatorul nu este altceva decît o emanație individuală a unui efort colectiv. Peste cîțiva ani cînd o să fiu și eu în situația de a transmite dosarele aș vrea să avem un bilanț pozitiv și să fim apreciați de public. Sînt convins că vom avea un lucru greu. Promit și lacrimi și sînge și sudoare. Dar vom avea un lucru bun”, a conchis Cioclea.

Sursa: agora.md