NAŢIONALA MOLDOVEI DE FOTBAL

Un cantonament util în Emiratele Arabe Unite

În perioada 12-22 ianuarie, selecţionata Republicii Moldova de fotbal a susţinut un cantonamentul de pregătire din Emiratele Arabe Unite. În această perioadă naţionala noastră a disputat şi trei meciuri amicale: cu Norvegia (15 ianuarie), Suedia (17 ianuarie) şi Polonia (20 ianuarie). În toate întîlnirile “tricolorii” au suferit înfrîngeri la limită. În partidele cu fotbaliştii scandinavi moldovenii de fiecare dată au deschis scorul, dar au fost învinşi cu 2-1. Polonezii au învins cu 1-0.

În primul meci Moldova a deschis scorul în minutul 30, prin fundaşul echipei Dacia Chişinău, Veaceslav Posmac. Nordicii au egalat în minutele adiţionale a primei reprize, cînd a punctat Ola Kamara. Norvegia a marcat golul victoriei în minutul 67, prin Yann-Erik De Lanlay. „Am început bine meciul şi am avut cîteva situaţii pentru a marca. Din păcate, am încasat două goluri din cauza greşelilor în defensivă. Ne aşteaptă un meci mai greu cu Suedia. Aştept ca jucătorii să demonstreze caracter şi dorinţă de a obţine victorie”, a declarat după meci selecţionerul Moldovei, Ion Caras. Autorul golului nostru, Veaceslav Posmac, a spus: „Sînt bucuros că am reuşit să înscriu. Mai vreau să marchez pentru echipa naţională. Din păcate, golul cu Norvegia nu ne-a ajutat să obţinem un rezultat pozitiv”.

În partida cu Suedia “tricolorii” au deschis scorul în ultimul minut al primei reprize după un gol superb reuşit de brazilanul naturalizat Luvannor Henrique. Pe final de partidă suedezii au întors situaţia pe tabela de marcaj datorită dublei semnate de Erton Fejzullahu (minutele 76 şi 86), care a profitat de gravele erori ale portarului nostru. De menţionat că Fejzullahu a fost introdus în teren în minutul 70.

Eroul meciului Moldova – Polonia a fost căpitanul polonezilor Pawel Brozek care a marcat singurul gol al întîlnirii în minutul 9. “Alb-roşii” au mai avut cîteva situaţii bune de a înscrie, dar s-a opus portarul Ilie Cebanu. „Este foarte greu să susţii trei meciuri în şase zile. A fost obositor mai ales pentru jucătorii din defensivă. Din această cauză, am şi încasat golul cu Polonia. În general, nu am mari pretenţii faţă de elevii mei. În urma acestor meciuri am decis cine merită să fie convocat la naţională”, a declarat după meci Ion Caras.

În aceste întîlniri selecţionerul a folosit următorii jucători: Namaşco, Negai, Cebanu (portari), Golovatenco, Posmac, Racu, Picuşciac, Suvorov, Gheorghiev, Cebotaru, Gaţcan, Antoniuc, Rassulov, Patraş, Dedov, Andronic, Henrique, Bordian, Burghiu, Paşcenco, Gînsari, Ivanov, Frunză şi Sidorenco (jucători de cîmp).

Următorul meci amical naţionala Moldovei îl va susţine pe 5 martie cu Andorra, în deplasare.

Andrei PRODAN