MUNICIPIILE CARE SI-AU ALES PRIMARII DIN PRIMUL TUR

Rezultatele alegerilor locale generale arată că în șapte municipii nu va fi organizat turul doi de scrutin. Printre acestea sînt Bălți și Cahul.

Șapte din cele 11 orașe cu statut de municipiu de pe malul drept al Nistrului (două - Bender și Tiraspol - se află pe malul stînd și nu se află sub juridicția autorităților de la Chișinău, respectiv acolo ieri nu au avut loc alegeri locale) și-au ales primarii din primul tur. Astfel, la Bălți, Comrat, Cahul, Ungheni, Orhei, Ceadîr-Lunga, Strășeni primarii au fost aleși din primul tur de scrutin.

La Bălți revine Renato Usatîi. După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Usatîi obține 61.93% din sufragii. Acesta este urmat de candidatul socialist, Alexandr Nesterovschi, cu 16,21% din voturi.

La Comrat la funcția de primar a fost ales candidatul Partidului Socialiștilor, Serghei Anastasov, care a obținut 94,58% din sufragii.

La Cahul cîștigă alegerile detașat independentul Nicolae Dandiș. Pentru acesta și-au dat votul 9032 de alegători, adică 81,95%.

În fotoliul de primar de Ungheni revine Alexandru Ambros cu 55,56% din voturi, urmat de candidatul ACUM, Gheorghe Petic, cu 15,54%.

Orheiul, cum era și de așteptat, va fi administrat de Pavel Verejanu, candidat al Partidului „Șor”. Pentru acesta au votat 80,03% din alegători.

Cu 94,86% din sufragii ajunge în funcția de primar al municipiului Ceadîr-Lunga, socialistul Anatoli Topal. Contracandidatul său a acumulat 321 de voturi, adică 5,14%.

Rezultatul final al alegerilor din municipiul Strășeni o arată învingătoare pe Valentina Casian, cu 79,87% din numărul total de voturi.

În municipiile Chișinău, Soroca, Edineț și Hîncești, peste două săptămîni, mai exact pe 3 noiembrie, va fi organizat al doilea tur de scrutin.

Sursa: sputnik.md