MOLDOVA VA AVEA PARTE DE PRELIMINARII GRELE PENTRU CE 2016

Antrenorul naţionalei Moldovei, Ion Caras, a făcut primele declaraţii după tragerea la sorţi a grupelor pentru preliminariile Campionatului European din 2016.

După ce s-a întors de la Nisa, acolo unde a avut loc evenimentul, Caras a declarat că naţionala va avea parte de o campanie preliminară foarte dificilă. Jucătorii naţionalei susţin că sînt stare să ajungă cel puţin la baraj. Selecţionerul Ion Caras a rămas mulţumit de tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro-2016 şi crede că naţionala noastră are şanse să obţină multe puncte într-o grupă cu Rusia, Suedia, Austria, Muntenegru şi Lichtenstein. "Vreau să spun că grupele sînt destul de echilibrate. Parcă văd că soarta ne prezice o campanie preliminară foarte încordată. Cred că pînă la urmă jucătorii se vor mobiliza şi sper că vor înţelege că există o şansă", a spus Ion Caras.

Conducerea Federaţiei de fotbal susţine că obiectivul selecţionatei noastre este calificarea la Europenele din Franţa. "În ultimii ani ne punem cele mai mari obiective şi anume să ne calificăm la turneul final. Acum şansele să ajungem acolo sînt mai mari pentru că mai multe echipe se califică. Acest lucru va juca un rol important în evoluţia băieţilor noştri", a declarat preşedintele FMF, Pavel Cebanu.

Jucătorii naţionalei consideră că actuala generaţie este în stare să dea lovitura şi să ajungă la turneul final. "Această generaţie este foarte ambiţioasă. Nu pot spune că precedentele nu au fost, dar generaţia noastră este mult mai ambiţioasă. Avem jucători tineri, care evoluează la echipe bune. Cred că vom putea face faţă şi sîntem în stare să depăşim Austria sau Muntenegru", a susţinut jucătorul naţionalei Moldova Radu Gînsari.

Moldova va juca primul meci din preliminarii pe opt septembrie, în deplasare, cu Muntenegru.

Sursa: publika.md