“MOLDOVA SE INDEPARTEAZA DE UE”

Liderii partidelor proeuropene de opoziție au respins pe 9 iulie acuzațiile aduse de guvernare, precum că Platforma DA și PAS s-ar face vinovate de suspendarea finanțării europene.

Șefa PAS, Maia Sandu, a calificat drept absurde aceste învinuiri, în contextul în care, potrivit ei, oficialii europeni au calificat drept abuz decizia de invalidare a rezultatelor alegerilor.

„Cîteva falsuri pe care le-am auzit la Strasbourg: reprezentanții guvernări au zis că Andrei Năstase ar fi recunoscut încălcările care i s-au imputat, au vorbit despre faptul că justiția este independentă. Pentru toți a fost clar însă că invalidarea alegerilor a fost motivată politic”, a precizat Sandu pe 9 iulie, în cadrul unui briefing.

Potrivit ei, rezoluția adoptată de Parlamentul Europeană trasează cîteva sarcini importante pentru guvernare: necesitatea validării rezultatelor alegerilor, abrogarea sistemului mixt de vot, investigarea furtului miliardului.

“Această rezoluție dură a UE este un lucru foarte prost pentru noi toți. Acțiunile iresponsabile ale guvernării îndepărtează Moldova de UE, iar mai apoi va fi greu să restabilim relația bună pe care o avem acum”, a adăugat Sandu.

Sursa: Noi.md