MINISTERUL EDUCATIEI A ANUNTAT ORARUL SUSTINERII SESIUNII SUPLIMENTARE PENTRU ABSOLVENTI

Comisia Naţională de Examene din cadrul Ministerului Educaţiei a aprobat pe 25 iunie orarul de organizare şi desfăşurare a sesiunii suplimentare pentru absolvenţii gimnaziilor şi a candidaţilor la bacalaureat.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Educaţiei, sesiunea suplimentară pentru absolvenţii de gimnaziu va avea loc în perioada 1-6 iulie, iar pentru candidaţii la bacalaureat va fi organizată în perioada 16-23 iulie.

Astfel, pentru absolvenţii gimnaziilor va fi organizat pe data de 1 iulie examenul la limba română pentru alolingvi, pe 2 iulie – la matematică, pe 3 iulie – la limba de instruire, iar pe 6 iulie – la istoria românilor şi universală.

În cazul candidaţilor la bacalaureat, pe data de 16 iulie elevii vor susţine examenul la limba şi literatura română pentru alolingvi, pe 17 iulie – la limba de instruire, pe 20 iulie – la limba străină, pe 21 iulie – la disciplina de profil, pe 22 iulie – la disciplina la solicitare.

Ultimul examen din sesiunea suplimentară de bacalaureat va fi organizat pe data de 23 iulie, la limba maternă pentru ucraineni, găgăuzi şi bulgari.

Examenul repetat este organizat pentru candidaţii care, din motive obiective, nu s-au prezentat la sesiunea de bază şi pentru cei care nu au luat note de trecere. Pentru a putea participa la sesiunea suplimentară candidaţii la bacalaureat trebuie să depună o cerere la Centrul de Bacalaureat în care au susţinut examenele.