Metoda „4-7-8” care promite alungarea insomniei in 60 de secunde

În afară de faptul că îi ajută pe oamenii care suferă de insomnie, această metodă mai poate fi folosită şi pentru calmare în situaţii stresante, dar şi pentru aplanarea momentelor de conflict. Pentru cei care au probleme cu somnul, acest lucru este unul dintre cele mai frustrante, iar majoritatea oamenilor ar încerca aproape orice ca să reuşească să aţipească măcar un pic. Aşadar, oricine nu a reuşit să adoarmă cu trucuri obişnuite ar trebui să încerce meteoda „4-7-8”, scrie Mediafax.

Adepţii acestei metode susţin că durează mai puţin de un minut şi este extrem de simplă, potrivit MedicalNewsToday. Andrew Weil, specialist în medicină integrativă, de la Universitatea din statul american Arizona, a explicat că această tehnică de respiraţie este împrumutată de la yoghinii din India, care o folosesc în timpul meditaţiei.

„Este cea mai bună metodă pentru a reuşi să adormi din nou atunci cînd te trezeşti în mijlocul nopţii. Pur şi simplu inspiri pe nări timp de patru secunde, îţi ţii respiraţia timp de şapte secunde, iar apoi expiri încet timp de alte opt secunde”, a spus Weil. Metoda trebuie repetată de cîte ori este nevoie pînă cînd persoana reuşeşte să adoarmă.  

În afară de faptul că îi ajută pe oamenii care suferă de insomnie, această metodă mai poate fi folosită şi pentru calmare în situaţii stresante, dar şi pentru aplanarea momentelor de conflict. Metoda funcţionează atît de bine pentru că forţează încetinirea bătăilor inimii. Weil recomandă folosirea acestei tehnici de două ori pe zi pentru a putea observa cu adevărat beneficiile sale, dar şi completarea ciclului doar de patru ori la început.