MESAJ DUR CATRE UE AL MARELUI ACTOR ROMAN FLORIN ZAMFIRESCU

„Eşti mai perversă decît Satana, sau eşti chiar Satana, stimată Uniune, care te-ai transformat într-o închisoare din care nu se mai poate ieşi”

Actorul, regizorul şi profesorul universitar român Florin Zamfirescu a postat pe Facebook un mesaj extrem de dur la adresa Uniunii Europene. Cunoscut pentru pozițiile sale anti multinaționale și un critic al celor care ridică trădarea națională la rang de virtute, actorul acuză Uniunea Europeană că, după ce i-a amăgit pe români cu promisiuni, acum le-a distrus învățămîntul, cultura, le-a readus comunismul de care fugiseră, le-a distrus creativitatea și identitatea. Publicăm, în continuare, textul integral semnat de către Florin Zamfirescu:

 

„Draga Uniune Europeană,

Trebuie să-ţi mărturisesc ceva important. Acum mai bine de zece ani am dorit să mă cuplez cu tine. Erai plină de promisiuni, prevedeam un mariaj fericit. Abia mai tîrziu am înţeles ce le-ai impus celor pe care i-am trimis să te peţească. Şi ceea ce nouă nu ne-au spus: că ne voiai fără industrie, fără agricultură şi că mai voiai ca toate averile noastre să fie înstrăinate. Fiindcă veneam la tine, cea bogată, poate că am fi acceptat...

Dar, măi Uniune Europeană, am observat apoi că eşti o curvă perversă, că vrei să dereglezi minţile oamenilor, că nu ai nimic sfînt. Am înţeles apoi că averile tale, care ne-au atras, sînt de fapt furate chiar de la cei care, ca şi noi, au crezut că le aduci fericirea. Nu mai vreau cu tine, Uniune!

Ne-ai distrus, ne-ai adus în sapă de lemn, ne-ai făcut duşmani cu vecinii noştri, chiar şi cu Sîrbii cu care eram cuscri. Crezi că pe noi ne mulţumeşte că-ţi recunoşti “greşeala” cu Miloşevici? Tu ucizi şi pe urmă regreţi!

Ne-ai distrus învăţămîntul, cultura, ne-ai readus comunismul de care noi fugisem!
Ne-ai distrus creativitatea şi identitatea! Eşti mai perversă decît Satana, sau eşti chiar Satana, stimată Uniune, care te-ai transformat într-o închisoare din care nu se mai poate ieşi.

Nu mai pot să fac nimic, sînt singur şi scîrbit, o să dispar şi gata. Mă gîndesc însă la copiii şi nepoţii noştri pe care i-am nenorocit, renunţînd la identitate, la autonomie, la cultură şi la tradiţii. Sub “corectitudinea ta politică” ai introdus rasismul, fiindcă numai aşa pot să-mi explic interesul tău pentru decăderea moravurilor şi smintirea minţilor europene. Ne vom reîntîlni, Uniune, în cîmpii cu verdeaţă şi vom mai discuta noi, fiindcă cine rîde la urmă, rîde mult mai bine!

Se dedica filosofului Andrei Pleşu...”