MESAJ CU PRILEJUL ANIVERSARII A XXVII-A A CREARII ARMATEI NATIONALE

Doamnelor şi domnilor militari, angajaţi şi veterani ai Armatei Naţionale,

Cu prilejul aniversării a XXVII-a a creării Armatei Naționale, Vă adresez cele mai sincere felicitări. Pe această cale, vreau să Vă asigur de întreaga apreciere pentru dăruirea și curajul cu care Dumneavoastră, militari și angajați civili, aflați în slujba țării, serviți Patria, apărînd-o necondiționat. Totodată, țin să exprim considerație față de toți cei care au stat la bazele fondării și dezvoltării Armatei – atribut indispensabil al statalității și securității Republicii Moldova.

În calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, voi continua să susțin constant și consecvent modernizarea și înzestrarea Armatei Naționale, precum și implementarea agendei de îmbunătățire a condițiilor de trai și activitate a militarilor. Toate eforturile trebuie să fie sistematic orientate spre obiectivele de securitate a țării, spre creșterea nivelului de apărare și spre promovarea unui salt calitativ în direcția profesionalizării Armatei și eficientizării activității acesteia.

Țin să-mi exprim convingerea că Armata Națională, prin efortul fiecărui militar, va contribui și pe viitor la întărirea statalității Republicii Moldova și la educația militar-patriotică a tinerilor – componentă importantă a viitorului țării noastre, iar sărbătorirea acestei zile va rămîne a fi o confirmare a suveranității statului.

Igor DODON, Preşedinte al R. Moldova