Maia Sandu vrea ca ”medicii sa munceasca acasă”, nu la spitale!

E limpede că pînă să-i cîștige încredere cineva mai deștept pentru a-i administra contul de pe Facebook, Președinta Maia Sandu își scrie singură, de capul ei, mesajele ”către popor”, pe care ea le crede deja geniale. În deplina percepție logică pe care și-a dobîndit-o în Risipeniu copilăriei sale, de care n-o să se debaraseze nici dacă va citi Critica Rațiunii Pure a lui Kant ori Povestea Poveștilor a lui Creangă, pe 30 Decembrie, domnia sa a adresat personalului sanitar un mesaj, din care nu pricepem dacă se referă la medicii aflați în luptă cu pandemia, la ginecologi ori paznicii de spitale deoarece scrie ”alt personal”:

„Dragi medici, asistenți medicali, felceri, farmaciști, infirmieri și alt personal care stați la straja sănătății noastre, oamenii din Moldova știu sacrificiul vostru. Vă suntem recunoscători pentru munca voastră. Vă mulțumim pentru că ne salvați, în fiecare zi. În 2021, vă doresc să aveți sănătate și putere pentru a merge mai departe. În pragul sărbătorilor, vă doresc să aveți zile de odihnă adevărată, să vă bucurați de căldura celor dragi”. Moldova are nevoie de voi, dragi medici – împreună cu echipa vom face tot posibilul ca voi să vreți să trăiți și să munciți acasă. Și să vă simțiți în siguranță”.

Mesajul ăsta sună mai curînd a înjurătură, obrăznicie ori ignoranță tembelă, în ceia ce-i privește pe medici! Ce zile de ”odihnă adevărată” pot avea medicii eroici aflați în lupta cu pandemia? Asta-i ca și cum i-ai spune unui preot care trebuie să slujească o înmormîntare: ”Ai și tu, părinte, parte de o ”odihnă adevărată”, de Anul Nou, că poți să-l înmormîntezi pe Vasile și spre Vară! Doar există o morgă!”

Sandu le mai recomandă medicilor ”să muncească acasă”, adică un fel de tele-muncă, la fel cum li se predă acum cursurile studenților și elevilor izolați le domiciliu. Are cineva o problemă cu un dinte? Nici o problemă: te învață stomatologul, prin Skype, cum să ți-l scoți cu un clește! E nevoită o femeie însărcinată să nască prin cezariană? Se rezolvă – va avea grijă soacra ei s-o opereze cu ce are la îndemînă prin bucătărie, sfătuită, se înțelege, tot de către medic, prin Skype! Te-a pescuit coronavirusul și trebuie să fii intubat? Nimic mai științific – se rezolvă cu furtunul de la aspirator pus pe invers!

Unii poate că n-au aflat, dar Maia Sandu e Președinta Republicii Moldova, așa cum a fost și Nicolae Timofti! La fel ne vom aminti și de ea! Coordonații tatii!!!