MAI MULT DECÎT MERITAT!

„Ordinul de Onoare” pentru Dirk Schuebel

Preşedintele Nicolae Timofti a avut, astăzi, 14 August, o întrevedere cu şeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, cu ocazia încheierii misiunii sale la Chişinău, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Preşedinţiei.

Şeful statului i-a mulţumit lui Dirk Schuebel pentru contribuţia sa la dezvoltarea relaţiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, precum şi pentru sprijinul politic şi asistenţa de care beneficiază ţara noastră din partea instituţiilor europene şi a statelor membre ale UE în procesul de integrare europeană.

Nicolae Timofti a declarat că evoluţia relaţiei cu Uniunea Europeană depinde de ritmul în care autorităţile de la Chişinău vor implementa reformele democratice şi vor combate corupţia. „Realizarea angajamentelor luate în cadrul Parteneriatului Estic ne va permite să avansăm pe calea integrării în spaţiul comunitar”, a spus Nicolae Timofti.

În cadrul întrevederii, Preşedintele Nicolae Timofti l-a decorat pe Dirk Schuebel cu „Ordinul de Onoare” în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa la dezvoltarea şi consolidarea relaţiei dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Şeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, a spus că pentru domnia sa a fost un privilegiu să activeze în R. Moldova şi că în perioada misiunii sale diplomatice a fost martorul ocular al schimbărilor care s-au produs în ţara noastră. „Republica Moldova a înregistrat progrese semnificative în dezvoltarea democratică. Cu certitudine, eforturile de modernizare a ţării, depuse de autorităţile de la Chişinău vor fi apreciate la Summitul de la Vilnius din luna Noiembrie”, a spus diplomatul.

În cadrul schimbului de opinii, Nicolae Timofti şi Dirk Schuebel au abordat şi alte chestiuni privind relaţia Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

La întrevedere au participat ambasadorul Suediei, Ingrid Tersman, ambasadorul Ucrainei, Serghei Pirojkov, şi ambasadorul Republicii Federale Germania, Matthias Meyer.