Mafiotii lui Plahotniuc de la „Moldtelecom” au cazut in ghearele procurorilor

Astăzi, 15 Octombrie, 2019, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), a demarat două cauze penale privind delapidarea averii străine și abuzul de serviciu, comise de persoane publice care au gestionat SA „Moldtelecom” ca pe propria lor moşie de lux, iar asta cu binecuvîntarea fostului lor patron mafiot Vladimir Plahotniuc.

Fără ca PCCOCS să dea şi nume, instituţia precizează că, în perioada anilor 2018 – 2019, un angajat al SA „Moldtelecom”, fiind și membru al unui partid politic (normal că al PDM!; n.n), a folosit ilegal automobilul de serviciu. În aceste condiţii, angajatul acestei instituții a produs un prejudiciu în proporții considerabile, riscînd astfel o pedeapsă cu închisoarea de pînă la 6 ani. 

Totodată, procurorii au constatat că ştabii de la „Moldtelecom” îşi imaginau probabil că sunt un fel de şeicii locali şi, în consecinţă, se comportau aidoma celor din Emiratele Arabe. Din acest motiv, dar probabil şi pentru că aveau nevoie de schimb de experienţe cu „omologii lor şeici din Emirate”, în Primăvara anului 2019, „şeicii moldoveni”, pe banii moşiei lor, „Moldtelecom”, au plecat într-o călătorie în luxosul Dubai. Această „excursie în interes de serviciu” i-a costat doar 120.000 de lei. Un fleac, pentru ei, un mărunţiş, mai ales că se ştiau protejaţi de „împăratul mafiot Plahotniuc”! „Nemiloşii procurori”, însă, nu consideră că această „vizită de lucru” a lor şi cheltuielile suportate de spatele deşelat al moldovenilor ar fi „un fleac” şi „un mărunţiş”, motiv pentru care îi ameninţă cu o „excursie” de pînă la 6 ani într-una din generoasele, apetisantele şi sexoasele puşcării moldoveneşti.

Cauzele penale amintite, intentate de procurorii PCCOCS și investigate în comun cu Inspectoratul Național de Investigații al IGP din cadrul MAI, au fost expediate Procuraturii Anticorupție, în vederea exercitării urmăririi penale în continuare.